Descoperire senzaţională: cel mai mare sit de fosile ale dinozaurilor din Jurasic

de Elena Marinescu , 01 martie 2016 - stire actualizata la ora 00:01, 02 martie 2016

O echipă de paleontologi au făcut o descoperire senzaţională în Argentina, după patru ani de cercetări. Este vorba de un sit de fosile ale unor dinozauri din era Jurasicului, situat într-o zonă de munte din sudul Patagoniei. Potrivit anunţului făcut în revista Ameghiniana, locul are o suprafaţă impresionantă, de peste 50 de kilometri.   

“În nici un alt loc din lume nu există o asemenea diversitate şi cantitate de fosile din Jurasic” – a declarat geologul Juan Garcia Massini de la Centrul regional de cercetări ştiinţifice şi transfer tehnologic.

Fosilele au o vechime cuprinsă între 140 şi 160 de milioane de ani şi au fost descoperite la suprafaţa solului din cauza procesului de eroziune din ultima perioadă de timp, a precizat Garcia Massini, şeful echipei de cercetători. “Puteţi observa peisajul perfect al acelor vremuri din Jurasic, cum apele termale, lacurile şi curenţii, la fel ca şi plantele şi ale componente ale ecosistemului au fost distribuite”, a adăugat el.

Fosilele au fost prezervate imediat, în mai puţin de o zi de la descoperirea lor, în unele cazuri. “Puteţi observa fungii, cianobacteria şi viermii cum se mişcau atunci când erau în viaţă” – a explicat Garcia Massini. 

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate

Urmareste-ne pe Facebook

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design