15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialSatele Unite majorează bugetul alocat securităţii cibernetice

Satele Unite majorează bugetul alocat securităţii cibernetice

Pentagonul prevede să îşi majoreze în 2017 cu 15,5% bugetul destinat războiului cibernetic, pentru a fi capabil să apere reţelele americane, dar să şi atace reţelele inamice, a afirmat joi secretarul american al apărării, Ashton Carter, citat de AFP, scrie Agerpres. 

Activitatea grupării Statul Islamic pe internet sau furtul datelor cu caracter personal a mai multor milioane de angajaţi federali stocate pe computerele guvernului arată că războiul informatic este din ce în ce mai "sofisticat" şi "sever", a declarat demnitarul american în faţa unei comisii bugetare a Congresului. 

În consecinţă, Pentagonul propune să ridice la 6,7 miliarde de dolari bugetul său consacrat războiului cibernetic în 2017, cu puţin peste 1% din bugetul total al Apărării (582,7 miliarde de dolari), în creştere cu 900 de milioane de dolari faţă de anul precedent, a adăugat Ashton Carter. 

Aceste sume vor fi utilizate pentru a apăra mai eficient reţelele informatice americane, militare şi civile, dar şi pentru a putea, dacă va fi necesar, să dispună de "opţiuni militare" pentru a răspunde actelor de piraterie masivă contra computerelor americane, a explicat el. 

De asemenea, este vorba despre a dispune de arme cibernetice, care s-ar putea alătura armelor mai tradiţionale în caz unui conflict militar convenţional, a adăugat secretarul Apărării. 

Riscul atacurilor informatice ocupă un loc substanţial în ultimul raport legat de ameninţările la adresa Statelor Unite, prezentat joi de directorul serviciilor de informaţii americane, James Clapper.

Cele mai citite

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...
Ultima oră
Pe aceeași temă