10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Americanii au construit un TATUAJ inteligent, care citește starea corpului și...

VIDEO. Americanii au construit un TATUAJ inteligent, care citește starea corpului și se conectează la telefonul mobil

Studenții americani de la MIT au construit, împreună cu specialiști de la Microsoft, un tatuaj electronic, apt să citească starea corpului și să comunice cu alte dispozitive electronice din apropiere.

Noul dispozitiv va fi prezentat în detaliu în luna septembrie, în cadrul unui simpozion de accesorii de modă. Deocamdată se știe că tatuajul, denumit DuoSkin, va putea funcționa ca telecomandă pentru aparatura electronică, se va putea conecta la un smartphone și va transmite date prin tehnologia NFC.

Duo Skin va avea în compunere o foiță de aur – metal care este foarte bun conducător de electricitate. Fiind aplicat direct pe piele, el va "citi" temperatura corpului și își va schimba culoarea în funcție de starea de spirit a persoanei care îl poartă.

Pe de altă parte, tatuajul electronic va fi detașabil, astfel că va putea fi îndepărtat sau înlocuit, ca și actualele tatuaje temporare.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă