12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialUCM Resita rescrie istoria handbalului romanesc

UCM Resita rescrie istoria handbalului romanesc

Steaua, Dinamo si Minaur erau pana acum singurele echipe de handbal masculin din Romania care reusisera sa triumfe intr-o competitie continentala. Lista insa s-a lungit: UCM Resita a reusit un joc de exceptie in returul finalei Challenge Cup si, dupa 36-36 cu Drammen, a castigat competitia!

Formatia UCM Resita a castigat Challenge Cup la handbal masculin, dupa ce a terminat la egalitate, scor 36-36, meciul disputat in deplasare cu Drammen HK, datorita numarului mai mare de goluri marcate in deplasare si dupa ce partida tur s-a incheiat tot la egalitate, scor 26-26.
Returul finalei n-a inceput prea bine pentru resiteni, care erau condusi la pauza cu 17-14. Un rezultat "bun" daca ne gandim ca Drammen a avut 9-5 sau 15-11. Dupa pauza, jocul s-a animat, iar UCM Resita, cu un Butulja renascut si cu portarul Antonaru in forma, a reusit sa "tina" aproape, la 1-2 goluri de norvegieni. Peste 4.500 de suporteri pareau surprinsi de rezistenta echipei antrenate de Aihan Omer, aflata la prima participare in cupele europene. La mijlocul reprizei a doua, cele doua adversare au jucat oscilant, cu Drammen avand trei goluri avans si UCM recuperand la fel de rapid, pentru a nu pierde sansa la un rezultat favorabil. Momentul culminant a fost atins in minutul 39, cand Rohozneanu si-a aratat clasa si a marcat de doua ori consecutiv si a adus UCM Resita in avantaj pentru prima oara, scorul devenind 27-28. Drammen a egalat, iar Pasici a readus UCM in avantaj, 28-29, in minutul 50. Cele doua echipe au mers cap la cap pana in minutul 59, cand Tucanu a ratat desprinderea la 36-35, iar Hagen a reusit sa aduca pe Drammen in avantaj, moment in care antrenorul resitenilor, Aihan Omer, a cerut time-out. In ultimele patru minute se inscrisesera 11 goluri. In cele 50 de secunde ramase, Rohozneanu a egalat, 36-36, iar Drammen, la ultimul atac, a fortat cat a putut trecerea timpului, astfel ca inainte cu 6 secunde de fluierul final tabela arata tot egalitate, 36-36. Dramatismul a atins cote maxime, iar Hagen a ratat ultima aruncare, aducand deznadejdea in tabara celor de la Drammen. Datorita numarului mai mare de goluri inscrise in deplasare, UCM Resita a castigat trofeul Challenge Cup!

Romania este singura tara europeana care a "perturbat" Germania in actualul sezon al cupelor europene (masculin). Liga Campionilor a fost cucerita de THW Kiel, Cupa EHF se afla la Magdeburg, iar Cupa Cupelor este la HSV Hamburg!

OBIECTIV
Pentru resiteni, jucarea finalei Challenge Cup a fost mult mai mult decat obiectivul stabilit, adica accederea in sferturile de finala, iar bucuria a fost cu atat mai mare la capatul meciului din Norvegia cu cat UCM a readus in Romania trofeul Challenge Cup, castigat sezonul trecut de Steaua. Pentru UCM Resita au marcat Butulja (10 goluri), Pasici, Tucanu (cate 7), Irimescu (5), Rohozneanu (4), Grozavescu (2) si Pirvan.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Meci spectaculos între Jaqueline Cristian și cehoaica Barbora Krejcikova

Jaqueline Cristian, jucătoarea română de tenis, a obținut o victorie impresionantă în turneul WTA 1000 de la Madrid, asigurându-și un loc în runda a...

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...
Ultima oră
Pe aceeași temă