22.4 C
București
joi, 27 iunie 2024
AcasăSpecialTecău şi Rojer au câştigat China Open. Al șaptelea titlu pentru 2014

Tecău şi Rojer au câştigat China Open. Al șaptelea titlu pentru 2014

Horia Tecău și Jean-Julien Rojer au a câştigat, duminică, turneul de tenis de la Beijing, după ce s-au impus în finala de la dublu, cu scorul de 6-7 (6), 7-5, 10-5, în fața cuplului Julien Benneteau/Vasek Pospisil (Franţa/Canada), cap de serie numărul 4.

Perechea Tecău/Rojer a cucerit al șaptelea de la începutul acestui an, respectiv de când cei doi evoluează împreună. A fost al doilea trofeu consecutiv, după cel cucerit tot în China, la Shenzhen. 

Cei doi au cucerit China Open (Beijing), turneu de categorie ATP 500, la finalul unui meci care a durat o oră şi 50 de minute. Cu toate că partida a fost una strânsă experiența cuplului româno-olandez a fost decisivă. 

Tecău și Rojer au câștigat în 2014 turneele de la: Beijing, Shenzhen, Washington, s-Hertogenbosch, Bucureşti, Casablanca şi Zagreb. Au pierdut o singură finală, la Rotterdam. După un an fructuos parteneriatul cu Rojer se dovedește a fi cel mai bun din cariera lui Horia Tecău. Alături de Lindstedt, alături de care Tecău a avut de asemeni un parteneriat de succes, românul câștiga în 2012 patru titluri, printre care și cel mai important din cariera sa, Mastersul de la Cincinnatti (SUA).

Pe echipe, Tecău și Rojer ocupă locul 6 în clasamentul mondial şi au şanse să se califice la Turneul Campionilor de la Londra, acolo unde ajunge primele 8 echipe ale lumii. În prezent ocupant al locul 17 în clasamentul de dublu al ATP, Tecău cel mai probabil va urca în clasamentul mondial, care va fi dat publicității luni dimineața.

Pentru succesul de la Beijing, învingătorii vor primii un premiu de 178.450 de dolari şi 500 de puncte ATP.

Cele mai citite

Speranță pentru agricultori, chiar și în condițiile secetei: un morcov răsare din Ciucă, după negocierile cu Ciolacu

Ilustrație: Marian Avramescu Agricultorii români se plâng de seceta care a acaparat Europa și țara noastră în special, ce le compromite toate culturile. Se întrevede...

Ungaria arbitrează târgul de cai pentru noua trăsură europeană

Sfârșitul acestei săptămâni ne va lămuri nu doar cine va fi liderul USR-ului de mâine sau candidatul formațiunii pentru președinția României, ci mai mai...

Le-am dat PATRIOT ucrainenilor, pentru că patri(h)oți am trimis în Germania și mai avem în Parlament

Ilustrație: Marian Avramescu Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) a decis ca România să doneze un sistem PATRIOT Ucrainei, țară care se confruntă...
Ultima oră
Pe aceeași temă