13.4 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSportSorin Grindeanu, despre o posibilă desemnare a unui tehnocrat la conducerea Ministerului...

Sorin Grindeanu, despre o posibilă desemnare a unui tehnocrat la conducerea Ministerului Justiției: E o variantă pe care o luăm în calcul. Propunerile înaintate președintelui Iohannis vor fi de nerefuzat

Premierul Sorin Grindeanu susține că propunerile pentru conducerea Ministerului Justiției și a Ministerului pentru Mediul de Afaceri, pe care le va înainta președintelui Klaus Iohannis, vor fi „de nerefuzat”. 

 

Într-o emisiune Antena 3, șeful Executivului a precizat că a avut discuții cu șeful PSD, Liviu Dragnea, și cu liderii ALDE, pe tema nominalizărilor la conducerea celor două instituții.

„Am avut discuții și cu liderii coaliției astăzi și o să am discuții și în zilele următoare, astfel încât propunerile pe care le vom înainta președintelui să fie de nerefuzat”, a declarat Sorin Grindeanu, la Antena 3, precizând că este vorba despre „o listă comună”.

 

Totodată, Sorin Grindeanu a fost întrebat dacă ia în considerare desemnarea unui tehnocrat la conducerea Ministerului Justiției. În acest context, el a răspuns: „E o variantă pe care o luăm în calcul.”


Liviu Dragnea: Noul ministru al Justiției va fi propus de premier, care îl va prezenta coaliției și, ulterior, președintelui

Premierul Sorin Grideanu nu a venit, până în acest moment, cu o propunere de ministru al Justiției, ca urmare a demisiei lui Florin Iordache de la conducerea instituției, a declarat, marți, șeful PSD, Liviu Dragnea, la Parlament.


Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretele pentru eliberarea din funcţia de ministru al Justiţiei a lui Florin Iordache şi pentru numirea Anei Birchall ca ministru interimar la Justiţie. În urma demisiei lui Florin Iordache din funcţia de ministru al Justiţiei, premierul Sorin Grindeanu i-a transmis joi preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de nominalizare a ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, ministru interimar al Justiţiei.


Liviu Dragnea, despre numirea lui Ponta ca ministru al Justiției: Nu cred că Victor vrea așa ceva

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat la ieșirea la ÎCCJ că fostul premier Victor Ponta nu-și dorește o nominalizare pentru funcția de ministru al Justiției. Liviu Dragnea a mai spus totuși, că Victor Ponta ar fi capabil de orice poziție guvernamentală.


 Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, despre posibilitatea ca Victor Ponta să devină şeful Justiţiei: E prieten cu premierul României, chiar nu văd care e problema

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat, la un post de televiziune, că nu vede nicio problema în faptul că şeful Executivului Sorin Grindeanu a discutat cu Victor Ponta.


 Călin Popescu Tăriceanu: Fără îndoială, nu cred ca vom aștepta 45 de zile pentru numirea unui nou ministru al Justiției

Coaliția de guvernare PSD – ALDE nu va aștepta 45 de zile până la desemnarea unui nou ministru al Justiției, a declarat, luni, președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.


 

 

Cele mai citite

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...
Ultima oră
Pe aceeași temă