15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialCâți bani câștigă marile firme, Ferrari și Mercedes, din Formula 1

Câți bani câștigă marile firme, Ferrari și Mercedes, din Formula 1

Scuderia Ferrari va încasa în anul 2016 cei mai mulţi bani din Formula 1, deşi s-a clasat pe locul 2 după Mercedes în clasamentul constructorilor din 2015, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Conform Autosport.com, Ferrari va încasa 192 milioane dolari, cu 17% mai mult decât în anul precedent, în timp ce Mercedes, care a câştigat titlul mondial în ultimele două sezoane, va primi 171 milioane dolari. Williams, a treia clasată în 2015, va beneficia de un premiu de 87 milioane dolari. Echipa italiană are inclus în această sumă un bonus de 70 milioane dolari, ca recompensă că a participat la toate ediţiile Formulei 1 începând cu 1950. 

Red Bull va primi 144 milioane dolari, sumă care include bonusuri de 35 milioane dolari şi respectiv 39 milioane dolari pentru cele patru titluri mondiale obţinute între 2010 şi 2013. 

McLaren, penultima în clasamentul de anul trecut, va beneficia de 82 milioane dolari, ce include un bonus de 32 milioane dolari datorită revenirii Honda în competiţie. Sauber, în schimb, locul 8 în 2015, va încasa doar 54 milioane dolari, iar Force India, locul 5, doar 67 milioane dolari. 

Force India şi Sauber au înaintat plângeri autorităţilor europene de concurenţă în care critică modul de distribuire a veniturilor generate de Formula 1 din drepturi de televizare, taxe pe găzduirea curselor, sponsorizări etc. 

Beneficiile în 2015 pentru cele 10 echipe se ridică la 965 milioane dolari, cu 9% mai mari decât anul anterior. 

Cifrele nu au fost însă confirmate şi de Formula One Management, care administrează competiţia. Bernie Ecclestone, administratorul F1, declara la Marele Premiu al Bahrainului că la finalul acestui an echipele vor primi o sumă de aproape un miliard dolari. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Clotilde Armand s-a înscris pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand și-a depus, joi, candidatura pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1, din partea Alianței Dreapta Unită, potrivit jurnalul.ro. „Am un mesaj pentru...

Viktor Orban anunță că 2024 va fi anul înlocuirii hegemoniei liberal-progresiste cu una suveranistă

În acest an ar putea lua sfârşit o perioadă ingrată a civilizaţiei occidentale, prin înlocuirea lumii construite pe baza hegemoniei liberal-progresiste cu una suveranistă,...

FINS: numărul tinerilor participanți la IUF, interesați de finanțarea studiilor, a crescut anul acesta cu 30%

FINS a înregistrat anul acesta o creștere de 30% în rândul tinerilor interesați de finanțare pentru studiile în străinătate, în cadrul participării la IUF...
Ultima oră
Pe aceeași temă