10.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSportJocurile Olimpice de la Tokyo. Ce măsuri s-au luat pentru sportivele care...

Jocurile Olimpice de la Tokyo. Ce măsuri s-au luat pentru sportivele care au născut

Organizatorii au interzis membrilor familiei sportivilor să participe la Jocuri din cauza protocoalelor de siguranță COVID-19, în timp ce spectatorii străini sunt, de asemenea, excluși, iar spectatorii japonezi vor avea acces limitat la competiții.

Unii sportivi s-au plâns că au fost obligați să aleagă între Jocuri și copiii lor sugari. Organizatorii au declarat pentru Reuters că restricția a fost regândită.

„Având în vedere că Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 vor avea loc în timpul unei pandemii, în general trebuie să refuzăm, din păcate, accesul membrilor familiei sportivilor sau altor însoțitori la Jocuri”, au spus organizatorii.

“Cu toate acestea, după o analiză atentă a situației unice cu care se confruntă sportivii cu copii care alăptează, suntem încântați să confirmăm că, atunci când este necesar, copiii care sunt alăptați vor putea însoți sportivii în Japonia.”

Vestea vine după ce jucătoarea canadiană de baschet, Kim Gaucher, a declarat că este forțată să decidă între „a fi mamă care alăptează sau a fi un atlet olimpic”, deoarece nu i se permite să-și aducă fiica de trei luni la Tokyo.

Alergătoarea americană de lungă distanță Aliphine Tuliamuk s-a plâns și ea de această problemă, spunând că „nu-și poate imagina” că va merge la Jocuri fără fiica ei care pe care o alăptează.

Fotbalistul american Alex Morgan a spus că este important „să le permiți mamelor opțiunea de a-și avea copiii cu ei atunci când vor concura”.

Organizatorii au spus că copiii care alăptează trebuie să stea în hoteluri aprobate, deoarece zona rezidențială a Satului Olimpic este restricționată pentru toți, cu excepția sportivilor și oficialilor echipei.

Jocurile Olimpice de la Tokyo, amânate anul trecut din cauza pandemiei COVID-19, vor începe pe 23 iulie.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă