9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportIonuț Lupescu: „În ultimii 4 ani, federația doar a mimat că îi...

Ionuț Lupescu: „În ultimii 4 ani, federația doar a mimat că îi ascultă pe membrii afiliați FRF“

RL: Cum a fost campania până acum?

Ionuț Lupescu: Am terminat a treia săptămână de campanie prin țară. Am fost până acum în aproximativ 20 de județe din Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova și Bucovina.

Cum s-au desfășurat întâlnirile concret?

Vreau să subliniez că m-am întâlnit cu membrii afiliați ai Federației Române de Fotbal aflați în teritoriu. Am discutat despre fotbalul românesc, despre problemele lor și despre soluțiile pe care eu le propun.

Ce ați descoperit efectiv?

Deoarece m-am văzut deja cu aproape jumătate din membrii afiliați ai FRF, pot să vă spun că multe dintre problemele pe care le-am auzit se repetă, sunt sistemice și îi afectează pe toți. Mă refer aici la cele legate de legislație, de regulamente și, bineînțeles, problemele cu finanțarea. Am sesizat că, în ultimii 4 ani, federația doar a mimat că îi ascultă pe acești oameni și că este interesată să le rezolve problemele. Altfel nu îmi explic pentru ce nu ai schimba câteva prevederi regulamentare, atunci când toată lumea îți spune că există inadvertențe care îi afectează. Membrii afiliați trebuie să înțeleagă că cei care conduc federația sunt în slujba lor, nu invers. Și toți suntem în slujba fotbalului. Vreau să nu mai existe situații de acest gen, să nu mai mimăm interesul doar de dragul funcțiilor.

Putem oferi o știre pentru cititorii ziarului nostru despre ce doriți să faceți în fruntea FRF?

Da, sigur. Imediat după ce voi câștiga alegerile, voi implementa un sistem modern de audiențe pentru membrii Federației Române de Fotbal, pentru că ei trebuie să aibă acces neîngrădit la conducerea federației, iar regula va fi să stabilim de comun acord, în cadrul audienței. Este vorba despre un termen în care federația trebuie să ofere o soluție la problema semnalată și un alt termen de soluționare. În rest, în toate orașele pe care le-am vizitat am fost primit extraordinar de bine, am revăzut vechi prieteni cu care am mai lucrat și am cunoscut mulți oameni noi, pe care i-am simțit aproape de convingerile și ideile mele. Mai toate întâlnirile au arătat ca adevărate ședințe de lucru, în care am dezbătut problemele punct cu punct și am găsit soluții împreună.

Cât durează turneul dumneavoastră prin România?

Voi repeta acest proces al consultării membrilor FRF în teritoriu și după 18 aprilie, pentru că mi se pare un instrument de management foarte util. Săptămâna aceasta vom merge în centrul țării, unde ne vom întâlni cu oamenii de
fotbal din Transilvania de Est.

257 de voturi vor decide numele președintelui

Două sute cincizeci şi şapte de membri afiliaţi au drept de vot la alegerile pentru şefia FRF din 18 aprilie. Conform Statutului FRF, termenul-limită pentru depunerea dosarelor de candidatură este cu 15 zile înainte de data alegerilor.

Cum sunt împărțite sferele de influență? Pentru Burleanu sunt în principiu cluburile mici din ligile inferioare și reprezentanții fotbalului feminin. Pe Lupescu îl susțin cluburile mari, atâtea câte mai sunt, precum și jucătorii generației de aur.

La evenimentul în care Lupescu şi-a prezentat programul de candidatură au fost prezenţi numeroşi foşti jucători şi oameni de fotbal. Printre ei s-au aflat Gheorghe Hagi, Gheorghe Popescu, Dan Petrescu, Cristian Chivu, Victor Piţurcă, Florin Răducioiu, Florin Prunea, Adrian Ilie, Ioan Andone, Ştefan Iovan, Gino Iorgulescu, Marius Lăcătuş, Tudorel Stoica, Daniel Timofte, Daniel Niculae, Ciprian Marica, Daniel Pancu, Basarab Panduru, Costel Gâlcă, Adrian Iencsi, Răzvan Raţ, Gheorghe Mihali, Gheorghe Mulţescu, Ionel Ganea, Ioan Andone, Dorin Mateuţ, Dumitru Stângaciu, Bogdan Stelea, Cristian Balaj, Adalbert Kassai, Mircea Sandu, Pompiliu Popescu și Justin Ştefan. Au transmis mesaje video de susţinere doi mari antrenori, Alex Ferguson şi Mircea Lucescu. Până în prezent şi-au anunţat intenţia de a candida actualul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, şi foştii fotbalişti Ionuţ Lupescu, Marcel Puşcaş şi Sorin Răducanu.

Aristotel Bunescu

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă