30.9 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăLifestyleReacții după Bayern - Real Madrid 0-4, în Liga Campionilor: Un vis...

Reacții după Bayern – Real Madrid 0-4, în Liga Campionilor: Un vis devenit realitate!

Real Madrid este la un pas de "La Decima", al zecelea trofeu al Ligii Campionilor pe care și-l dorește în vitrină de mai bine de zece ani de zile. După eliminarea istorică a campioanei Europei, Bayern Munchen, marți seară, cu scorul general de 5-0, Real s-a calificat din nou în finala competiției, acolo unde urmează să evolueze cu Atletico sau Chelsea.

Partida de pe Allianz Arena a stârnit numeroase reacții, autorul primei duble a meciului, Sergio Ramos declarând că este un vis devenit realitate, conform Mediafax "Este adevărat că încă nu am câştigat nimic, dar am făcut mari sacrificii să ajungem aici. Sunt la Real de zece ani şi nu am avut norocul să joc într-o finală de Liga Campionilor. Este o recompensă meritată pentru munca depusă. Totul s-a întâmplat foarte repede. Primul gol a fost o lovitură foarte grea pentru Bayern, nu se aşteptau. Ne-am antrenat pentru loviturile libere şi am reuşit să le fructificăm. Suntem mândri de jocul nostru, a fost o seară magică pentru Real Madrid. Am reuşit să ne impunem stilul de joc, caracterul, şi am ţinut adversarul la respect. Nu am preferinţe în privinţa adversarului din finală", a spus Ramos.

Cristiano Ronaldo, autorul celei de a doua duble a meciului și marcatorul all-time într-o ediție de Liga Campionilor cu 16 reușite, a lăudat strategia antrenorului Carlo Ancelotti. "Mulţi credeau că nu vom putea înscrie la Munchen, dar astăzi am demonstrat că suntem o echipă mare. Antrenorul nostru, împreună cu tot staful tehnic, a pregătit excelent acest meci. Acum ne bucurăm de calificare şi sperăm să putem câştiga finala. Şansele vor fi egale indiferent de adversar", a declarat portughezul.

Pe de altă parte Ancelotti i-a felicitat pe toți jucătorii, declarând că ajungerea în finală a fost primul obiectiv. "Felicitări tuturor, echipa a fost extraordinară. Când toţi jucătorii se ajută, creşte calitatea şi totul funcţionează perfect. Am mai câştigat la Munchen în trecut şi asta mi-a dat încredere. Amintirile de pe acest stadion erau bune, dar acum vreau să-i felicit pe jucători şi să le mulţumesc. După 12 ani, Real Madrid va juca din nou o finală de Liga Campionilor. Să ajungem în finala Ligii Campionilor era primul nostru obiectiv. Nu am jucat deloc bine în meciul retur cu Borussia Dortmund din sferturile de finală, dar de atunci am revenit la nivelul nostru maxim."

Game over pentru Guardiola 

Antrenorul spaniol, Pep Guardiola, și-a luat asupra sa responsabilitatea eșecului, el rămânând fără soluții în returul de pe Allianz Arena.

"Suntem trişti şi dezamăgiţi că am pierdut acest meci. Am fost învinşi clar, deoarece nu ne-a mai funcţionat jocul din meciurile cu Arsenal Londra şi Manchester United. La Madrid am jucat mai bine, am avut ocazii. Astăzi am creat puţin şi de aceea am pierdut. Nu am jucat deloc bine când am avut mingea. Responsabilitatea este a mea, am făcut greşeli. Oricum trebuie să o felicităm pe Real Madrid. Când nu joci bine, nu te aperi bine la fazele fixe, e normal să pierzi. Am fost pedepsiţi. Suntem la un nivel înalt şi aici orice mică greşeală se pedepseşte. Bayern este o echipă mare şi voi încerca să le ridic moralul jucătorilor. Este prea devreme să facem o analiză."

Arjen Robben, atacantul lui Bayern, amintește de faptul că echipa sa ajuns pentru a patra oară în semifinale în ultimii cinci ani și în ciuda ratării finalei, anul acesta, bavarezii mai au un trofeu de atacat, Cupa Germaniei. 

"Suntem dezamăgiţi şi ne doare foarte mult această înfrângere. Nu vom merge la Lisabona şi asta e tot ce contează. Va trebui să ne pregătim mai bine pentru sezonul viitor. Este uşor să criticăm acum, dar trebuie să rămânem pozitivi. Suntem campioni în Bundesliga, vom juca finala Cupei Germaniei şi am ajuns în semifinalele Ligii Campionilor pentru a patra oară în ultimii cinci ani. Am jucat trei finale în ultimele cinci ediţii ale celei mai puternice competiţii. Astăzi nu am jucat bine, deoarece Real Madrid a fost mai bună. Am vrut să atacăm, dar am fost pedepsiţi", a spus Robben.

Bayern a fost învinsă de Real Madrid cu scorul general de 5-0, după ce a pierdut în fața propriilor suporteri cu 4-0, golurile fiind înscrise de Ramos și Ronaldo.

Cele mai citite

Mbappe și Ronaldo, resemnați. Golgheterul EURO 2024 e autogolul

Ilustrație: Marian Avramescu Supervedetele fotbalului Cristiano Ronaldo și Kylian Mbappe sunt pe cale să plece cu cozile între picioare de la Turneul Final al...

Construcție filosofică

O condiție a vieții izbutite este cunoașterea realității în care se trăiește. Împărtășesc opinia că, printre formele spiritului, filosofiei îi revine să asigure reflecția...

Dolarul atinge, față de yen, maximul ultimilor 38 de ani

Dolarul a atins un nou maxim al ultimilor 38 de ani în raport cu yenul, investitorii speculând că autoritățile din Japonia ar putea interveni...
Ultima oră
Pe aceeași temă