9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăLifestyleIrlanda de Nord își face calcule de calificare cu România

Irlanda de Nord își face calcule de calificare cu România

Derby-ul grupei F de calificare la Campionatul European de fotbal din 2016 se va juca pe un stadion proaspăt renovat și în contextul în care managerul nordicilor a anunțat că victoria este obligatorie pentru calificare.

Sâmbătă seară de la ora 21.45, naționala României, lider în grupă cu 13 puncte, va juca împotriva Irlandei de Nord (ocupanta surprinzătoare a locului secund, cu un punct mai puțin). Miza este cu atât mai mare cu cât ambele echipe cred că o victorie le-ar asigura prezența la Europenele de anul viitor, chiar dacă mai sunt alte patru meciuri de disputat. Tocmai de aici și din teama de a nu pierde este posibil ca meciul să se îndrepte spre un rezultat de egalitate.

Jucăm la victorie!

Managerul nord-irlandez, Michael O’Neil, citat de BBC, și-a făcut calculele. „O victorie sâmbătă împotriva României ne-ar duce la 15 puncte în clasament și vom depăși cu două puncte România. Cred că, în grupa noastră, cu 18 puncte vom ajunge cel puțin la barajul pentru Campionatul European. Dacă vom obține trei puncte, nu văd cum am putea fi împiedicați să mai câștigăm cel puțin un meci din ultimele patru pe care le mai avem. Vom încerca să fim pregătiți atât fizic, cât și psihic deoarece România este o echipă foarte bună, fiind clasată pe locul 12 pe plan mondial“. Irlanda de Nord a suferit singura sa înfrângere tocmai cu România, la București, 0-2, golurile noastre fiind înscrise de către Papp, care a semnat o dublă.

Necunoscutele Raț și Sănmărtean

Pe de altă parte, site-ul belfasttelegraph.co.uk se concentrează asupra stadionului Winson Park, unde va avea loc partida și care a fost de curând renovat. Una dintre peluze a trebuit să fie demolată și refăcută de la zero, dar acum este gata pentru ca suporterii să umple stadionul – cu o capacitate de 10.000 de locuri – și să ajute la obținerea victoriei împotriva României, scriu jurnaliștii nord-irlandezi. Investiția totală a fost de 25 milioane de lire sterline și va permite suporterilor să ocupe în totalitate partea de sud a tribunelor. Suporterii români vor avea alocată o parte din peluza nord.

Presa mai anunță că irlandezii nu au probleme de lot și se bazează pe golgheterul Lafferty, aflat în mare formă.

Cu toate acestea, România are cea mai bună apărare din grupă, cu un singur gol primit în cinci partide. De la noi vor absenta cu certitudine Pantilimon și Marica, iar Andone, Raț și Sânmărtean sunt incerți. De altfel, Răzvan Raţ şi Lucian Sănmărtean au fost trimiși la vraciul Marijana Kovacevici din Serbia, în urma accidentărilor suferite în ultima perioadă.  Federaţia Română de Fotbal a încercat să forțeze refacerea celor doi pentru a juca sâmbătă. Presa sportivă relatează că în cazul fundașului veștile sunt bune, iar coordonatorul României va afla verdictul final cu puține ore înaintea fluierului de start.

Pe ce să pui banii

La casele de pariuri, România e favorită la victorie (cotă 2,4/1, adi-că pui 100 de lei și poți câștiga 240 lei). Cota pentru victoria Irlandei este 3, ca și pentru un rezultat de egalitate. Este așteptat un meci cu puține goluri, cota pentru minim 3 goluri fiind uriașă (2,55). Cel mai plauzibil scor final este victoria României cu 1-0 (cotă 6), dar sunt șanse bune ca partida să se încheie cu 0-0 (cota 6,25). 

”Dacă vom învinge sâmbătă, nu văd cum am putea rata o victorie în ultimele patru meciuri pe care le mai avem. Vom încerca să fim pregătiți atât fizic, cât și psihic deoarece România este o echipă foarte bună, fiind clasată pe locul 12 pe plan mondial.“, a declarat Michael O’Neil, manager Irlanda de Nord

 

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă