9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăLifestyleIon Barbu, dezamăgit de atitudinea jucătorilor de la Farul

Ion Barbu, dezamăgit de atitudinea jucătorilor de la Farul

Tehnicianul spune că elevii săi au mari lacune morale şi nu tratează fotbalul cu respect, riscându-şi astfel carierele de la vârste fragede.

Ion Barbu e o legendă a clubului Farul Constanţa, iar suporterii îl iubesc necondiţionat. Fostul fundaş de fier al echipei de aur din prima decadă a mileniului trei a rămas legat de Constanţa deşi nu este născut pe malul mării, iar numirea sa la conducerea echipei a fost primită cu entuziasm de cei care încă mai cred în spiritul Farului. Cu peste 15 ani alături de culorile alb-albastre, Ion Barbu este „unul de-al nostru“, aşa cum susţine galeria, iar bunul simţ arătat de către antrenor de-a lungul anilor a primit acelaşi răspuns din partea unei galerii ce nu a fost întotdeauna „cuminte“. Acum, Ion Barbu se află în faţa celor mai importante două examene de pe bancă, după ce le-a picat pe primele două, nu din vina lui, ci din cauza atitudinii jucătorilor săi. Nu acuză pe nimeni, dar se simte că are păreri de rău când vorbeşte despre lot, despre jucători şi despre viitor. Sâmbătă vine însă Voluntariul pe litoral şi nu este loc de lacrimi.

„Trebuie să scoatem ceva din aceste două meciuri pe care le mai avem şi abia apoi tragem concluziile. Au fost nişte meciuri nereuşite, mai ales primul. Am şi spus atunci că nu pot să-mi dau seama cum de am jucat atât de prost, de parcă eram 11 jucători care s-au văzut prima dată pe un teren de fotbal. 1-4 cu Bacăul este o mare pată pe steagul nostru alb-albastru, dar mi-a fost imposibil să-i motivez, s[-i conectez la importanţa momentului, să-i fac să joace fotbal. Îi înţeleg pe unii dintre ei pentru că sunt probleme financiare la echipă, că au familii, copiii le cer diverse lucruri, băncile nu te iartă, dar nu îi înţeleg pe cei tineri, care ar trebui să rupă norii, să îşi joace cariera, să impresioneze eventualii impresari. Trebuie să jucăm fotbal şi dacă cei tineri intră blazaţi şi fără chef pe teren, atunci nu avem nici un viitor“, ne-a declarat tehnicianul.

Atitudinea, principala problemă

De fapt, tocmai atitudinea jucătorilor a fost principala problemă şi în anii trecuţi, fotbaliştii români fiind obişnuiţi să ceară, înainte de a da ceva. Situaţia financiară precară de la club influenţează nu doar viaţa lor, însă, ci şi pe cea a antrenorilor, dar aceştia se prezintă mereu la antrenamente şi meciuri, cu dorinţă de muncă şi cu obiective îndrăzneţe, CV-ul lor fiind afectat de eşecurile repetate ale fotbaliştilor. Lipsa de interes se vede cel mai bine în finalul meciurilor şi în labilitatea psihică a jucătorilor, care pică imediat după ce au primit un gol, exact ca o echipă de amatori. „Lucrăm enorm în vestiar, dar nu primim un răspuns pozitiv. La antrenamente nu se pune osul. Nu există dorinţă. Nimeni nu pare interesat de ce se întâmplă. Îi montăm înainte de meciuri, intră bine în joc, dar la prima eroare totul se face praf şi nimeni nu mai joacă nimic. Şi cu Bacău şi cu Academica am primi goluri rapide, iar asta a stricat tot planul de joc pentru că nimeni n-a mai respectat sarcinile. Dacă la primul meci nu am ce să comentez, la al doilea jucasem foarte bine în prima repriză, organizat şi serios în apărare, periculoşi pe contre, iar dacă am fi condus la pauză, sigur plecam cu punct sau puncte de la Piteşti“, a completat antrenorul.

„Sunt optimist“

„De câţiva ani avem aceeaşi situaţie absurdă la Constanţa. Fără bani, fără suporteri, fără perspective. Un an în Liga 3 nu era tragedie, mai ales dacă se forma un lot nou, tânăr, care să joace pe sume mici dar plătite la zi, nu pe promisiuni neonorate. Aveam alt moral dacă adunam victoriile, nu înfrângerile. Sunt însă optimist că dacă în iarnă se rezolvă problemele financiare o să scăpăm de retrogradare. Nu concep ca Farul să retrogradeze acum“, spune Ion Barbu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă