13.4 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSportDacian Cioloș, despre decizia CNATDCU privind lucrarea de doctorat a șefei DNA:...

Dacian Cioloș, despre decizia CNATDCU privind lucrarea de doctorat a șefei DNA: Nu pot decât să o consider pertinentă

Premierul Dacian Cioloș consideră că decizia Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) privind lucrarea de doctorat a șefei Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi, este pertinentă, întrucât a fost luată de „o instituţie abilitată să facă acest lucru, cu oameni profesionişti, care sunt în măsură să îşi asume aceste decizii”, potrivit unui interviu acordat News.ro.

„Atâta timp cât ea a fost luată de o instituţie care e abilitată să facă acest lucru, de oameni profesionişti, nu pot decât să o consider la fel, pertinentă. Nu am eu expertiza să judec o lucrare de doctorat”, a declarat premierul Dacian Cioloş, întrebat cum apreciază decizia Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), care a stabilit că procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, nu a plagiat în lucrarea de doctorat.

El a spus că, în calitate de prim-ministru, a vrut să se asigure că această structură, CNATDCU, funcţionează pe baza unui regulament care să fie clar, a unor principii clare şi cu oameni profesionişti.

„Eu, ca prim-ministru, am vrut să mă asigur că această structură care este CNATDCU funcţionează pe baza unui regulament care să fie clar, a unor principii care să fie clare şi că are oameni profesionişti care sunt în măsură să-şi asume aceste decizii. Şi până acum, prin deciziile pe care le-au luat, nu am făcut decât să constat că a fost cazul”, a mai afirmat premierul.

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, nu a plagiat în lucrarea de doctorat, a decis, joi, Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), care a arătat că retragerea titlului de doctor ar fi o decizie excesivă şi neadaptată.

Cele mai citite

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă