11 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSportBăsescu: Renunţ la mai mult de un an de mandat dacă ei...

Băsescu: Renunţ la mai mult de un an de mandat dacă ei acceptă revizuirea Constituţiei

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seară, la 10Tv, că este dispus să renunţe la mai mult de un an de mandat dacă politicienii sunt dispuşi să accepte revizuirea Constituţiei, menţionând că exclude, în acest context, varianta de a fi premier, relatează Mediafax.

Preşedintele a spus că “dacă ei sunt dispuşi să revizuiască Constituţia”, el este dispus să renunţe mai mult de un an de mandat pentru ca parlamentarele şi prezidenţialele să se suprapună din nou.

De asemenea, Traian Băsescu a menţionat că nu a renunţat la a susţine revenirea la mandatul prezidenţial de 4 ani.

“Renunţ la 2 ani de mandat în 2012 numai să se revizuiască Constituţia”, a spus Băsescu.

El a precizat, răspunzând unei întrebări, că este dispus să renunţe din noiembrie 2012 la mandat, dacă politicienii acceptă revizuirea Constituţiei.

Întrebat, în contextul declaraţiilor privind renunţarea la o parte din mandat pentru revizuirea Constituţiei, dacă anunţul său nu este “un truc” pentru a obţine un nou mandat, Băsescu a răspuns: “Hai că nu-s Iliescu, dom’le”.

Preşedintele Traian Băsescu a mai declarat, recent, că este dispus să renunţe la o parte din mandat pentru ca prezidenţialele şi legislativele să se suprapună din nou.

Cele mai citite

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...
Ultima oră
Pe aceeași temă