20.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Paza de Coastă din Grecia a tras mai multe focuri de...

VIDEO. Paza de Coastă din Grecia a tras mai multe focuri de armă spre o navă turcă

Agenții Pazei de Coastă din Grecia au tras focuri de armă, luni, spre o ambarcațiune a Turciei, în Marea Egee, pentru că echipajul navei a refuzat un control, afirmă căpitanul vasului vizat, citat de cotidianul Hurriyet şi de postul CNN Turk, potrivit Mediafax.

Sami Kalkavan, căpitanul navei turce M/V ACT, cu lungimea de 88 de metri, care avea ca destinaţie Portul turc Kocaeli, susţine că a fost interceptat de o ambarcaţiune a Pazei de Coastă din Grecia în apele internaţionale.

"Echipajul Pazei de Coastă ne-a cerut să mergem imediat în Portul Rhodos, pentru o verificare, dar nu am acceptat. Au avertizat că vor deschide focul dacă nu vom opri şi aşa au făcut", a spus Sami Kalkavan.

Căpitanul a precizat că 16 gloanţe au lovit nava-cargo, dând asigurări că nu există riscul să se scufunde.

Un oficial maritim grec a confirmat un incident în Marea Egee, produs în timp ce un echipaj al Pazei de Coastă a încercat să verifice o navă turcă. Potrivit oficialului grec, echipajul navei turce a refuzat controlul şi a intrat în apele teritoriale turce.

După incident, mai multe echipaje ale Pazei de Coastă elene s-au deplasat în zonă. Sami Kalkavan, căpitanul navei vizate, a declarat că venea din Portul turc Iskenderun, situat în apropierea frontierei cu Siria.

Cele mai citite

Măsurile și condițiile pentru votul cu urna specială la europarlamentare și locale

Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând,...

“Sunt convins că Mircea Geoană va candida la președinție”, spune Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că are convingerea fermă că Mircea Geoană va candida pentru funcția de președinte al României. Această declarație a...

Mașină făcută scrum pe Autostrada București – Pitești

Potrivit informațiilor furnizate de ISU Giurgiu, un autoturism a fost cuprins de flăcări sâmbătă pe autostrada A1 București-Pitești, la kilometrul 34, pe sensul de...
Ultima oră
Pe aceeași temă