12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialTragedia de la Brănești. Mecanicul trenului susține că femeia și-a târât copiii...

Tragedia de la Brănești. Mecanicul trenului susține că femeia și-a târât copiii pe linia de cale ferată

Mecanicul trenului implicat în accidentul feroviar în urma căruia o mamă și cele trei fiice și-au pierdut viața, în apropierea localității ilfovene Brănești, a declarat că femeia și-ar fi târât copiii pe linia de cale ferată.

„Era cu copilașii în față și s-a aruncat în fața trenului. Am claxonat. A ieșit din pădure și s-au aruncat cu toții în fața trenului. Pe unul îl avea în brațe, pe ceilalți i-a târât”, a spus mecanicul la Antena 3.


Mecanicul trenului IR1983 implicat în incidentul feroviar în care au murit patru persoane și-a continuat drumul până la destinaţie, în Constanţa, fiind însoţit în cabină de şeful de tren, a transmis purtătoarea de cuvânt a CFR Călători, Alina Predescu.

„Mecanicul trenului IR1983 nu a fost înlocuit. Acesta a declarat că poate continua drumul. Personalul din cadrul departamentului de Siguranţă a Circulaţiei a discutat cu el. Şeful de tren îl însoţeşte în cabină până la destinaţie, în Constanţa”, a precizat Predescu.

Mecanicul urmează să fie consiliat, conform procedurii existente, a mai spus purtătoarea de cuvânt.

„Conductorul trenului va fi audiat în cadrul dosarului penal, care a fost deschis de poliţişti, sub coordonarea procurorului de la Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov”, a explicat purtătorul de cuvânt al IGPR, Georgian Drăgan.

O femeie și trei copii au fost spulberați de un tren care mergea spre litoral, în apropiere de halta Brănești. Asupra femeii, care ar fi fost însărcinată, s-ar fi găsit un bilet de adio. Trenurile înspre și dinspre mare au fost blocate timp de trei ore. 



 

 

 
Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă