15.5 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialSorin Blejnar şi Codruţ Marta, urmăriţi penal pentru evaziune fiscală

Sorin Blejnar şi Codruţ Marta, urmăriţi penal pentru evaziune fiscală

Procurorii DIICOT Braşov au început urmărirea penală în cazul fostului şef al ANAF Sorin Blejnar şi a fostului său consilier Codruţ Marta, într-un dosar în care sunt acuzaţi de complicitate la evaziune fiscală şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, în prezent Blejnar fiind audiat, informează Mediafax.

Sorin Blejnar este la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Braşov, unde procurorii îi prezintă acuzaţiile din acest dosar, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Sorin Blejnar şi Codruţ Alexandru Marta sunt acuzaţi în acest dosar de sprijinire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la evaziune fiscală.

Membrii grupării sprijinite de Blejnar şi Marta ar fi iniţiat un amplu mecanism evazionist pentru a nu plăti accize pentru aproximativ 5.000 de tone de motorină achiziţionate în regim suspensiv şi comercializate pe piaţa internă.

În acest mod, bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu peste 10,5 milioane de lei reprezentând TVA şi peste 10,8 milioane de lei reprezentând accize pentru motorină, suma totală a prejudiciului stabilită până în prezent fiind de peste 21,3 milioane de lei.

Gruparea infracţională achiziţiona motorina în regim suspensiv de la plata accizelor, declarând că aceasta va fi livrată intracomunitar în Polonia. În realitate, motorina era a fost revândută prin staţiile de distribuţie de carburanţi sau direct utilizatorilor finali.

Cele mai citite

SUA îndeamnă Turcia și Israelul să-și rezolve diferendele

Statele Unite(SUA) au îndemnat luni Turcia şi Israelul să rezolve diferendele dintre ele, după ce Ankara a anunţat că suspendă relaţiile comerciale în încercarea...

Universitatea Craiova – FCSB 2-0! Oltenii lui Gâlcă au bătut noua campioană

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-0 în fața noii campioane FCSB, pe teren propriu, în etapa cu numărul opt din play-off-ul Ligii...

Rusia amenință că va lovi instalații militare britanice după declarațiile lui David Cameron

Armata rusă ar putea lovi ”orice instalaţie sau echipament militar britanic pe teritoriul ucrainean şi nu numai”, în cazul în care Kievul va folosi...
Ultima oră
Pe aceeași temă