18.3 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialReţeta zilei: Quesadilla cu ciuperci

Reţeta zilei: Quesadilla cu ciuperci

Quesadilla cu ciuperci se prepară repede şi uşor şi se poate servi atât caldă, cât şi rece. Dacă pregăteşti umplutura de ciuperci dinainte şi o laşi la frigider*, când doreşti să faci quesadilla, prepararea nu-ţi va lua decât două minute.

INGREDIENTE

  • o lingură de ulei de măsline
  • o ceapă eşalotă, tocată, dacă-ţi place
  • 200 g ciuperci tăiate julien (dacă foloseşti ciuperci din conservă ai grijă să le scurgi bine de zeamă)
  • unul sau doi căţei de usturoi, tocaţi
  • un ardel iute mic, curăţat de seminţe şi tocat
  • o linguriţă de coriandru tocat mărunt
  • sare, piper proaspăt măcinat
  • 4 lipii (preferabil de porumb)
  • o jumătate de cană de brânză Cheddar rasă (poţi folosi orice amestec de brânză care-ţi place)

MOD DE PREPARARE

Prepară mai întâi umplutura de ciuperci. Într-o tigaie mare, pune uleiul la încălzit pe foc mediu. Adaugă ceapa (dacă vrei să foloseşti) şi călește-o cam trei minute, amestecând continuu, până se înmoaie. Pune ciupercile şi lasă-le cam cinci minute, amestecând mereu, până devin moi şi zemoase. Apoi adaugă usturoiul, ardeiul iute, sare şi piper. Găteşte totul amestecând continuu, pentru unul-două minute. Presară coriandru şi ia umplutura de pe foc. Gustă şi potriveşte cu sare şi piper.

Pentru următoarea etapă, poţi folosi cuptorul cu microunde. Pune o lipie într-o farfurie termorezistentă şi acoper-o uniform cu jumătate din umplutura de ciuperci. Presată jumătate din cantitatea de brânză rasă şi acoperă cu o altă lipie. Apasă uşor pentru a presa uniform compoziţia, apoi introdu quesadilla la cuptorul cu microunde pentru un minut sau un minut şi jumătate, până vezi că se topeşte brânza. Scoate farfuria din cuptor, taie quesadilla în patru sau şase pentru servit. Repetă acelaşi procedeu şi pentru celelalte două lipii.

Dacă nu vrei să foloseşti cuptorul cu microunde, poţi prepara quesadilla şi într-o tigaie cu teflon. Procedeul este similar, doar că în momentul în care caşcavalul începe să se topească, trebuie să întorci quesadilla şi pe cealaltă parte şi s-o mai coci 30 de secunde. În acelaşi mod, poţi pregăti quesadilla pe grătar. Apoi, răstoarn-o într-o farfurie şi tai-o pentru servit în patru sau şase bucăţi.

*Umplutura de ciuperci poate fi păstrată la frigider timp de trei-patru zile, iar atunci când vrei s-o foloseşti trebuie s-o încălzeşti puţin înainte.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 784: Țara vecină denunță un nou atac masiv asupra infrastructurii sale energetice

Forţele ruse au întreprins în noaptea trecută un nou ''atac masiv'' cu rachete şi drone asupra infrastructurilor energetice ale Ucrainei, făcând cel puţin şase răniţi,...

În ce condiții ar putea da România un sistem Patriot Ucrainei

Iohannis a declarat că inclusiv liderul de la Casa Albă ”a adus această chestiune în discuție”, iar președintele român a spus că este ”deschis...

Klaus Iohannis vrea un angajament mult mai ferm pentru Flancul Estic al NATO

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că este nevoie de un angajament mult mai ferm pentru Flancul Estic al NATO, pentru apărare, dar şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă