11 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialReţeta zilei: Ceviche

Reţeta zilei: Ceviche

Este o reţetă originară din Peru sau Ecuador cu bucăţi de peşte şi fructe de mare marinate în suc de citrice, în special lime şi lămâie. Aciditatea sucului macerează carnea, care poate fi consumată fără a fi gătită.

INGREDIENTE:

  • 800 g file proaspăt de cod
  • 200 g creveţi decorticaţi
  • o jumătate de cană de suc proaspăt de lime
  • o jumătate de cană de suc proaspăt de lămâie
  • una-două roşii tocate
  • un avocado tăiat
  • un ardei iute tocat
  • o jumătate de ceapă roşie tocată
  • două linguriţe de sare
  • un vârf de cuţit de oregano uscat
  • un vârf de cuţit de boia foarte iute
  • frunze de coriandru

MOD DE PREPARARE:

Taie peştele în cuburi cu latura de aproximativ un centimetru. Rupe creveţii în bucăţele.

Într-un castron, amestecă toate ingredientele, cu excepţia frunzelor de coriandru. Acoperă vasul şi pune-l în frigider. După o oră, amestecă din nou, apoi mai lasă în frigider alte două ore să se pătrundă aromele.

Înainte de servire, ornează cu frunze de coriandru.

Poftă bună!

 

 

Cele mai citite

Pastorala de Paște a patriarhului Daniel

În lucrarea Domnului Nostru Iisus Hristos, vindecarea de o boală trecătoare nu este totul şi nu este ultimul scop al venirii Lui în lume,...

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...

VIDEO. Protestele studențești de susținere a Palestinei se intensifică în universități mari din întreaga lume

Mişcarea studenţească împotriva ofensivei israeliene în Fâşia Gaza continuă în întreaga lume: pornind de la campusurile americane şi fiind uneori ţintă a represiunii poliţieneşti, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă