13.4 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialPrimarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Procurorii DNA Suceava l-au trimis în judecată pe Cătălin Flutur, primar al municipiului Botoșani, pentru abuz în serviciu, potrivit unui comunicat citat de Agerpres.

Potrivit DNA, el este acuzat de săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu având ca rezultat obținerea, pentru sine sau pentru altul, a unui folos necuvenit în formă continuată.

În dosar au mai fost trimiși în judecată Adriana Zăiceanu, la data faptei director executiv al primăriei, Constantin-Cezar Puiu, la data faptei șef al Serviciului Patrimoniu, Mihaela Gontineac, la data faptei jurist respectiv secretar, Ioan Apostu, la data faptei secretar.

DNA precizează că, în perioada 30 noiembrie 2006-19 decembrie 2011, Cătălin Flutur, în calitate de primar, și-a îndeplinit defectuos atribuțiunile de serviciu prevăzute de lege, în ceea ce privește încheierea și derularea unui contract de concesiune ce avea ca obiect exploatarea unui teren în suprafață de 4.668 m.p., proprietatea Consiliul Local al Municipiului Botoșani, pe care a fost construit ulterior un complex comercial multifuncțional.

"Concret, în cuprinsul contractului respectiv, urmat de încheierea altor trei acte adiționale, inculpatul a diminuat ilegal (sub valoarea menționată în cuprinsul ofertei financiare) redevența datorată de cesionar instituției publice pe care o reprezenta. Mai exact, deși în cadrul procedurii de atribuire a concesiunii ofertantul câștigător prezentase o redevență în valoare de 77,12 lei/mp/an, (în condițiile în care în documentația de atribuire se prevăzuse o redevență minimă în sumă de 25,6 lei/mp/an), în contractul de concesiune încheiat după finalizarea procedurii s-a menționat plata unei redevențe vădit inferioare în sumă 4,91 lei/mp/an", se arată în comunicat.

"Această conduită a avut drept consecință prejudicierea bugetului local cu suma de 2.024.236,55 lei, sumă ce reprezintă totodată un folos necuvenit obținut de societatea comercială beneficiară a contractului, în calitate de concesionar", menționează DNA.

Cele mai citite

edilul-șef s-a tuns (Nic)ușor, dar spațiul verde a rămas netoaletat

Ilustrație: Marian Avramescu În literatură, tema comuniunii omului cu natura a fost și este abordată de numeroși autori de renume. În cazul primarului general al...

Blinken se asigură că Israelul nu va ataca orașul Rafah fără un plan umanitar

Secretarul de stat american Antony Blinken s-a deplasat miercuri la Kerem Shalom, punct de trecere pentru ajutorul umanitar dinspre Israel către Fâşia Gaza, informează...

De ce cantitate de lapte praf are nevoie un bebeluș pentru a se sătura

Hrănirea corectă a unui bebeluș este esențială pentru creșterea și dezvoltarea sănătoasă a acestuia. Unul dintre aspectele cheie ale nutriției infantile este asigurarea unei...
Ultima oră
Pe aceeași temă