27.6 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialPoeziile lui Adrian Păunescu, traduse în limba maghiară

Poeziile lui Adrian Păunescu, traduse în limba maghiară

Zece din cele mai remarcabile poezii ale lui Adrian Păunescu au fost traduse de un poet maghiar de talie europeană. Volumul bilingv de versuri în limba română şi în limba maghiară va fi lansat pe 10 iunie la sediul Primăriei Sectorului 2.

Baranyi Ferenc, un poet maghiar laureat al Premiului Kossuth, a tălmăcit cu precizie în limba lui Petofi zece poezii ale celui mai reprezentativ poet român contemporan, Adrian Păunescu. Bardul de la Bârca a încercat, de asemenea, să traducă în limba română poeziile lui Ferenc, însă el nu a apucat să traducă decât una din poeziile autorului maghiar.

Adrian Păunescu a fost unul dintre cei mai prolifici autori români contemporani. El a coordonat activitatea Cenaclului Flacăra şi a promovat mulţi artişti tineri. Poetul Adrian Păunescu s-a stins din viaţă la vârsta de 67 de ani, în noiembrie 2010.

 

 

Alexandra Jeles
Alexandra Jeleshttp://alexandra-jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite

Forţele israeliene anunţă că dețin controlul asupra punctului de trecere Rafah din Fâşia Gaza

Forţele israeliene au preluat controlul asupra părţii palestiniene a punctului de trecere Rafah, de la graniţa cu Egiptul, în sudul Fâşiei Gaza, informează The...

Rusia amenință că va lovi instalații militare britanice după declarațiile lui David Cameron

Armata rusă ar putea lovi ”orice instalaţie sau echipament militar britanic pe teritoriul ucrainean şi nu numai”, în cazul în care Kievul va folosi...

reînnoiește aspectul pereților exteriori ai locuinței tale

Zugrăvirea exterioară a casei este un proiect îndelungat și complex, dar care, la final, oferă...
Ultima oră
Pe aceeași temă