14.3 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialPercheziții la Penitenciarul Iași. Doi deținuți au înșelat mai mulți oameni prin...

Percheziții la Penitenciarul Iași. Doi deținuți au înșelat mai mulți oameni prin metoda ”accidentul”

Polițiștii au efectuat, joi dimineață, patru percheziții la Penitenciarul Iași și la două locuințe dintr-o comună ieșeană, la persoane bănuite de înșelăciuni prin metoda ”accidentul”. Astfel, șase persoane, între care doi deținuți, vor fi audiate în acest caz, relatează Mediafax. 

Prejudiciul se ridică la peste 50.000 de lei.

”Din cercetări a reieşit că, în perioada 2014-2015, doi bărbaţi, aflaţi în executarea unor pedepse privative de libertate, ar fi contactat telefonic mai multe persoane pe care le-ar fi indus în eroare cu privire la producerea unor accidente rutiere în care au fost implicate rude ale acestora”, a declarat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Iași.

Ea a precizat că deținuții ar fi determinat victimele să predea personal diverse sume de bani uneia dintre celelalte patru persoane care ar fi sprijinit activitatea infracțională din libertate, cu scopul de a se rezolva favorabil situația juridică a presupusului autor al accidentului rutier.

Cele șase persoane vor fi audiate de polițiști în cursul zilei.

Cele mai citite

SUA vrea să construiască un debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar

Costul estimat de armata americană pentru construirea unui debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar a crescut la 320 de milioane...

Mulțumesc-ul de pe panou zboară (NIc)ușor către coaliție

Ilustrație: Marian Avramescu Într-un final a devenit limpede pentru toți bucureștenii cui mulțumește primarul general al Capitalei, pe numeroasele panouri electorale de pe străzi. Mulțumirile...
Ultima oră
Pe aceeași temă