12.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialLavrov, Kerry salută intrarea în vigoare a armistiţiului din Siria

Lavrov, Kerry salută intrarea în vigoare a armistiţiului din Siria

Ministrul rus al Afacerilor Externe Serghei Lavrov şi secretarul de stat american John Kerry au 'salutat' în cadrul unei convorbiri telefonice, intrarea în vigoare, vineri, la mijlocul nopţii, a unui armistiţiu în Siria, a anunţat sâmbătă Ministerul rus de Externe, relatează AFP, via Agerpres. 

'Şefii de diplomaţie rusă şi americană au salutat intrarea în vigoare a armistiţiului în Siria', a anunţat ministerul într-un comunicat.

Ei au 'discutat de asemenea modalităţi prin care armistiţiul să fie respectat în întregime, între care cea privind aprofundarea coordonării militare între Rusia şi SUA', menţionează sursa citată. 

În cursul convorbirii telefonice , cei doi responsabili 's-au axat pe perspectivele de reluare a negocierilor intersiriene pentru pace în cadrul Grupului internaţional de sprijin pentru Siria', se arată în comunicat.

Acordul de încetare a focului a intrat în vigoare sâmbătă la ora locală 00:00 (vineri ora 22:00 GMT).

Acordul iniţiat de Washington şi Moscova, de o amploare fără precedent de la declanşarea războiului între regimul sirian şi rebeli, a fost respectat sâmbătă în majoritatea principalelor oraşe din Siria.

Cele mai citite

Sfânta Lumină, adusă de la Ierusalim pe Otopeni. Cum va fi împărțită

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim în această seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi...

Înțelepciunea din Sinai: Moștenirea Creștină a Mănăstirii Sfânta Ecaterina

În sălbăticia îndepărtată și stâncoasă a Peninsulei Sinai din Egipt se află o țară cu o importanță istorică și spirituală imensă pentru cele trei...

ROMÂNIA LIBERĂ urează un Paște Fericit cititorilor și colaboratorilor: Hristos a Înviat!

Redacția ROMÂNIA LIBERĂ vă urează Paște Fericit! Hristos a Înviat! Sărbătoarea Paștelui ne îmbrățișează într-o atmosferă plină de bucurie și recunoștință, aducându-ne împreună într-o comuniune...
Ultima oră
Pe aceeași temă