10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialGabriel Bivolaru, martor in dosarul privind abuzurile reclamate de Adrian Nastase

Gabriel Bivolaru, martor in dosarul privind abuzurile reclamate de Adrian Nastase

Fostul deputat Gabriel Bivolaru a fost convocat, astazi, la Parchetul instantei supreme, pentru a fi audiat ca martor in dosarul deschis ca urmare a plangerii fostului premier Adrian Nastase impotriva anchetatorilor anticoruptie, pe care i-a acuzat de abuz.

Fostul premier Adrian Nastase i-a reclamat pe procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) de abuz in modul de solutionare a cazului Zambaccian.

Actualul sef al DNA, Daniel Morar, este procurorul care a instrumentat dosarul in care Gabriel Bivolaru a fost condamnat pentru prejudicierea BRD. Fostul deputat a fost condamnat pentru un prejudiciu de 60 de milioane de dolari adus BRD, el parasind inchisoarea in 26 februarie 2007.

In februarie 2006, Adrian Nastase, pe atunci presedinte al Camerei Deputatilor, a fost pus sub acuzare de procurorii anticoruptie pentru luare de mita, in dosarul privind achizitionarea unui teren pe care s-a construit un imobil in zona ultracentrala a Capitalei, pe strada Zambaccian. In timpul cercetarilor, procurori anticoruptie ar fi incercat sa obtina informatii de la Bivolaru in legatura cu terenul din Zambaccian.

Ulterior, Nastase a fost trimis in judecata pentru alte fapte de coruptie, procesul fiind suspendat, intrucat Curtea Constitutionala trebuie sa decida daca era necesar un aviz special pentru cercetarea demnitarului. Necesitatea acestui aviz anuleaza actele de urmarire penala din dosar.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă