13.1 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialGabrielle Giffords va fi mutată într-un centru de reabilitare

Gabrielle Giffords va fi mutată într-un centru de reabilitare

Congresmanul Gabrielle Giffords a putut să stea în picioare miercuri, cu ajutor, a anunţat unul dintre membrii echipei sale, iar medicul său a adăugat că ea are suficientă putere să stea în picioare şi singură, urmând să fie mutată vineri într-un centru de reabilitare din Texas, relatează CNN, potrivit Mediafax.

“Astăzi am scos-o din nou din pat şi am constatat că poate să stea în picioare asistată”, a declarat Peter Rhee, directorul Serviciului de Traumatologie din cadrul University Medical Center din Tucson. “Are puterea să stea singură în picioare, să îşi ridice capul. Văd îmbunătăţiri în fiecare zi”, a adăugat el, pentru KVOA, un post afiliat CNN. Şeful de personal al lui Giffords, Pia Carusone, a declarat miercuri că reprezentanta a stat în picioare “cu asistenţă”.

Doctorul lui Giffords a declarat, miercuri, că, în afară că poate sta în picioare, Giffords a fost pusă într-un scaun cu rotile şi a putut să se uite pe fereastră. “Ne-am dus la o fereastră, să poată vedea munţii din Tucson”, a spus Rhee. “Nu mă îndoiesc că acest lucru i-a ridicat starea de spirit”, a adăugat el.

Reprezentanta democrată, care va fi mutată într-un centru de reabilitare din Texas, către sfârşitul săptămânii, îşi făcea griji cu privire la securitatea ei cu mult timp înainte să fie rănită, a declarat soţul ei, marţi. “Am discutat despre acest lucru de mai multe ori. Ea simţea că acest lucru reprezintă o posibilitate, ceea ce s-a şi întâmplat. Au existat ameninţări împotriva ei şi altor membri ai Congresului”, a declarat Mark Kelly, pentru KVOA.

Giffords a fost rănită într-un atac armat, în timpul unei adunări politice pe care a organizat-o în parcarea unui supermarket din Tucson, în Arizona. Şase persoane au fost ucise, între care un judecător federal şi o fată în vârstă de nouă ani, iar alte 13 au fost rănite. Giffords a fost împuşcată în cap.

Într-un e-mail trimis prietenilor şi rudelor marţi, mama reprezentantei, Gloria Giffords, scrie că aceasta va fi mutată la centrul de reabilitare din Houston, vineri. “Este implicată o echipă medicală de specialişti, inclusiv chirurgi militari specializaţi în răni de glonţ la cap”, se arată în e-mail. “Vor să înceapă un proces dur de reabilitare”, continuă acesta. Gloria Giffords mai scrie în e-mail că starea de sănătate a fiicei ei dă semne de ameliorare în fiecare zi şi că aceasta arată “un nivel ridicat de înţelegere şi acţiuni complexe”. Familia a ales centrul de reabilitare TIRR Memorial Hermann.

Cele mai citite

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă