12.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialGabrielle Giffords, rănită sâmbătă în Arizona, a reuşit să comunice cu medicii...

Gabrielle Giffords, rănită sâmbătă în Arizona, a reuşit să comunice cu medicii prin gesturi simple

Gabrielle Giffords, membră a Camerei Reprezentanţilor rănită sâmbătă într-un atac armat în Arizona, este capabilă să comunice cu medicii, răspunzând unor solicitări simple ale acestora, au anunţat, duminică, medicii care o tratează, citaţi de CNN, informează Mediafax.

“Suntem foarte încurajaţi de acest fapt”, a declarat dr. Michael Lemole, şeful secţiei de neurochirurgie de la University Medical Center din Tucson, precizând că medicii au o atitudine “prudent optimistă”.

Giffords se află în continuare în situaţie critică duminică dimineaţă, după ce a suferit o rană la cap în urma atacului armat de sâmbătă.

Un bărbat înarmat a deschis focul, sâmbătă dimineaţă, în timpul unei întâlniri a lui Giffords cu locuitorii din circumscripţia sa electorală, provocând moartea a şase persoane – printre care se numără o fetiţă în vârstă de nouă ani şi un judecător federal – şi rănirea altor 14. Agresorul a fost imobilizat de doi trecători şi predat în custodia autorităţilor.

Anchetatorii caută duminică un al doilea bărbat, care ar putea fi “asociat cu suspectul”, care a fost identificat drept Jared Lee Loughner, în vârstă de 22 de ani.

Personalul lui Giffords a declarat că aceasta nu era însoţită de personal de securitate la întâlnirea de sâmbătă dimineaţă, pe care o anunţase atât pe site-ul său de la Camera Reprezentanţilor, cât şi pe site-ul de microblogging Twitter. Secretarul său de presă, C.J.Karamargin, a declarat că nu are cunoştinţă de ameninţări recente la adresa ei.

Cele mai citite

Rusia îl urmărește penal pe președintele ucrainean Zelenski

Rusia a deschis o acţiune penală împotriva preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski şi l-a trecut pe lista persoanelor căutate, a relatat sâmbătă agenţia de presă...

Rusia – Ucraina, ziua 780: Moscova susține că armata Kievului a atacat Crimeea cu rachete cu rază lungă de acțiune

Sistemele de apărare antiaeriană ruse au distrus patru rachete ATACMS cu rază lungă de acţiune, furnizate de SUA Kievului şi care au fost lansate...

METEO. Mai multe județe afectate de vânt puternic

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod galben pentru intensificări ale vântului, valabilă în următoarele ore, pentru nouă județe și Municipiul...
Ultima oră
Pe aceeași temă