13.9 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialDescoperă și tu rețeta care a câștigat podiumul verii! (P)

Descoperă și tu rețeta care a câștigat podiumul verii! (P)

Dacă vorbim de fripturi și grătare, nu e român care să nu poftească la un așa festin. Cu toții ne pricepem, măcar puțin într-ale grătarului. În cel mai rău caz, ne pricepem la degustat și tot e bine.

Dacă cu micii, puiul sau grătarul de porc treaba stă relativ simplu, când vorbim despre carnea de vită sau vițel, puțini cunosc secretele unei fripturi bine făcute. Dar, gata cu restricțiile! Chef Liviu Balint, ambasadorul Podravka și fostul finalist al concursului MasterChef ți-a pregatit astăzi o rețetă care va spulbera toate miturile legate de carnea de vită. Astăzi vei învăța cum să prepari un grătar suculent în doi pași și…trei mișcări. Asta dacă alegi ingredientele potrivite. 

Vrăbioară de vițel la grătar, pe pat de rucola și roșii cherry

Chef Liviu Balint este fan al ieșirilor în natură și mai ales al gătitului în aer liber. Și nu se dă în spate de la niciun preparat, oricât de ”dificil” ar părea acesta de realizat. 

Motivul pentru care oamenii nu se prea încumetă să gătească carne de vită sau vițel la grătar este că se feresc ca aceasta să iasă tare și cu o textură prea cauciucată. Ce nu știu mulți este că acest tip de preparat are nevoie și de o marinare în prealabil. Carnea fiind foarte fragedă, riscă să se deshidrateze pe parcursul gătirii. Dar, dacă ai la îndemână inegalabilul Vegeta Condiment Lichid cu usturoi pentru  marinare, nu trebuie să îți mai faci niciun fel de griji. 

Un plic de Vegeta Condiment Lichid cu usturoi pentru  marinare îți este suficient pentru aproximativ 500 grame de carne și are nevoie de doar 30 minute ca să pătrundă în carne și să o marineze perfect. Marinada are doar ingrediente naturale și va transforma carnea într-o minunăție suculentă cu aromă caldă de usturoi. 

Mai mult, odată marinată cu Vegeta Condiment Lichid cu usturoi pentru  marinare, vrăbioara de vițel are nevoie de doar 4 minute pentru a sta pe grătar. Chef Liviu Balint îți recomandă câte două minute pe fiecare față și apoi este gata pentru servit. 

Pentru plating nu ai nevoie decât de rucola proaspătă și de roșii cherry. Așezi vrăbioara aburindă pe un pat de rucola ornat cu roșii cherry si …gata, masa e îmbietoare iar cei dragi se vor linge pe degete. 

Poftă bună și veselie cât cuprinde!

Cele mai citite

Iohannis are nevoie să cumuleze pensia cu salariul de la stat, pentru că mai are doar jumătate de an concediu plătit

Ilustrație: Marian Avramescu Primul meditator al țării, președintele Klaus Werner Iohannis, și-a depus cererea de pensionare ca profesor, deblocând după aproape treizeci de ani...

Revolut Travel Report: Ce recorduri în materie de turism se vor depăși anul acesta?

Revolut, banca digitală cu peste 40 de milioane de clienți la nivel global, din care peste 3,5 milioane în România, a întrebat 15.000 de respondenți...

Amenzi de 4,6 milioane de euro pentru 29 de retaileri. Plus: deconectarea și telemunca în UE

Comisarul european pentru locuri de muncă şi drepturi sociale, Nicolas Schmit, a declarat, cu ocazia zilei de 1 mai, că telemunca şi deconectarea trebuie să...
Ultima oră
Pe aceeași temă