18.8 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Cel mai mare tobogan din lume va fi demolat după ce...

VIDEO. Cel mai mare tobogan din lume va fi demolat după ce a murit un copil

Toboganul cu apă din orașul american Kansas City, supranumit Verruckt (nebunesc, în limba germană), va fi demolat la câteva luni după ce un băiat a murit în timp ce-l folosea, a anunțat conducerea parcului de distracții, conform UPI.com citată de Agerpres.

Poliția încă nu a încheiat investigația, pentru a decide dacă a fost comisă sau nu o infracțiune. Totuși, Schlitterbahn, compania care deține parcul de distracții, a anunțat că îl va demola și va construi altă facilitate în locul său.

Toboganul nu poate fi dărâmat până când poliția nu încheie ancheta care va stabili cauzele morții lui Caleb Schwab, în vârstă de 10 ani, sau până când nu se finalizează procesul, a spus Michael Rader, avocatul familiei Schwab, pentru postul WDAF-TV.

În luna august, Caleb Schwab s-a urcat într-o barcă de rafting alături de două femei pe care le-a cunoscut la fața locului pentru experiența respectivă. Caleb a fost găsit, în afara bărcii, în piscina care se afla la capătul toboganului. A murit în urma unei răni grave în zona gâtului. Celelalte două persoane care se aflau în barcă au fost și ele rănite, una având mandibula ruptă și cealaltă un os al feței.

Compania a menționat după incident că nu a avut vreodată un incident care să ducă la rănirea sau la uciderea vreunui vizitator. ”De îndată ce ancheta se va încheia și vom avea permisiunea instanței vom dezafecta toboganul Verruckt”, au indicat cei de la Schlitterbahn. “Vom anunța, cândva, în viitor, ce va fi construit în locul lui”, a adăugat compania.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Prongnoza meteo pe regiuni. Cum va fi vremea în intervalul 29 aprilie – 12 mai

Specialiștii de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo pe regiuni, valabilă în intervalul 29 aprilie - 12 mai 2024. Astfel,...

Estonia acuză Rusia de un “atac hibrid”. O companie aeriană îşi suspendă timp de o lună zborurile

Finnair, compania aeriană finlandeză, a declarat că va suspenda temporar, timp de o lună, zborurile către orașul eston Tartu din cauza interferențelor semnalului GPS....

Actorul francez Gerard Depardieu, eliberat după ce a fost interogat pentru agresiune sexuală

Actorul francez Gerard Depardieu a fost interogat de poliție în legătură cu agresiuni sexuale asupra a două femei, au declarat surse din cadrul poliției,...
Ultima oră
Pe aceeași temă