16.1 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialCei mai buni caricaturiști din lume și-au ales ca inspirație unul dintre...

Cei mai buni caricaturiști din lume și-au ales ca inspirație unul dintre cele mai interesante personaje

Caricaturiștii de la Barcelona International Comic Fair (Salonul benzilor desenate din Barcelona), care se desfășoară între 30 martie și 2 aprilie în orașul spaniol, și l-au ales ca personaj inspirațional pe Donald Trump, arată EFE.

De la intrarea sa în cursa pentru Casa Albă, discursurile sale incendiare, accesele de furie, gesturile sale crispate și, mai ales, podoaba sa capilară oxigenată și pieptănată artistic au umplut prima pagină a multor reviste comice și publicații satirice, dar și rubricile de caricaturi ale unor ziare serioase.

Salonul de la Barcelona prezintă "Retratando a Donald Trump" (Portretizându-l pe Donald Trump) ce cuprinde o serie de caricaturi de tot felul în cheie satirică, ironică sau critică, care au basculat între incredulitatea față de ceea ce se credea imposibil — unele datează din campania sa prezidențială — și până la neașteptatul său triumf, contrar tuturor pronosticurilor, care a fost pe punctul de a-i lăsa pe analiști fără loc de muncă.

Trump apare portretizat sub toate formele posibile, grotesc, crispat, încastrat într-un zid de la frontiera mexicană cu un pistol în mână, cu mâna sub fusta unei femei sau ca o matrioșka care ascunde mari dictatori ai istoriei.

Se evidențiază caricaturile unor mari publicații cotidiene precum The New Yorker, Charlie Hebdo, The Washington Post și The New York Times dar și din ziare din țara vecină precum El Universal din México.

Cele mai citite

România are cea mai mare creștere pentru speranța de viață în UE, dar tot la coada clasamentului este

Spania este ţara din Uniunea Europeană cu cea mai mare speranţă de viaţă, de 84 de ani, şi se află peste media comunitară de...

SUA îndeamnă Turcia și Israelul să-și rezolve diferendele

Statele Unite(SUA) au îndemnat luni Turcia şi Israelul să rezolve diferendele dintre ele, după ce Ankara a anunţat că suspendă relaţiile comerciale în încercarea...

Universitatea Craiova – FCSB 2-0! Oltenii lui Gâlcă au bătut noua campioană

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-0 în fața noii campioane FCSB, pe teren propriu, în etapa cu numărul opt din play-off-ul Ligii...
Ultima oră
Pe aceeași temă