27.6 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialAeroportul din Mosul, recucerit în totalitate de forțele guvernamentale irakiene

Aeroportul din Mosul, recucerit în totalitate de forțele guvernamentale irakiene

Forțele irakiene au obținut controlul total asupra aeroportului dezafectat din Mosul, după ce zilele anterioare au lansat o operațiune pentru eliberarea zonei controlate de jihadiștii grupării Stat Islamic, informează o sursă militară pentru AFP, potrivit Agerpres.

„Pot confirma că aeroportul este în totalitate eliberat”, a declarat generalul Abbas al-Juburi, comandantul Forței de Intervenție Rapidă (FIR) a Ministerului de Interne irakian, care a condus asaltul pentru preluarea controlului asupra aeroportului.

Un alt responsabil militar a indicat că forțele irakiene au intrat vineri în sectorul de vest al orașului Mosul, pentru prima dată de la lansarea ofensivei, în urmă cu patru luni, pentru cucerirea acestui al doilea oraș ca mărime din Irak din mâinile jihadiștilor Statului Islamic.

Sami al-Aridhi, locotenent în cadrul unităților de elită împotriva terorismului (CTS), a declarat că oamenii săi au preluat o bază militară și un sat la sud-vest de Mosul și au intrat într-o zonă rezidențială din acest oraș, ocupat din 2014 de Statul Islamic.

Cele mai citite

reînnoiește aspectul pereților exteriori ai locuinței tale

Zugrăvirea exterioară a casei este un proiect îndelungat și complex, dar care, la final, oferă...

România are cea mai mare creștere pentru speranța de viață în UE, dar tot la coada clasamentului este

Spania este ţara din Uniunea Europeană cu cea mai mare speranţă de viaţă, de 84 de ani, şi se află peste media comunitară de...

Rusia atacă cibernetic Germania și Cehia. Ce măsuri s-au luat

Germania a anunţat luni că şi-a rechemat în ţară "pentru consultări" ambasadorul din Rusia, după ce vineri a acuzat un grup de hakeri ruşi...
Ultima oră
Pe aceeași temă