9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăGDPRPeste 200 de copii din Vaslui suferă de malnutriţie

Peste 200 de copii din Vaslui suferă de malnutriţie

Peste 200 de copii din judeţul Vaslui, cu vârste sub trei ani, suferă de malnutriţie proteino-calorică, aproape jumătate dintre cazuri fiind înregistrate în cursul acestui an, relatează Mediafax.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, 201 copii cu vârste sub trei ani, care suferă de malnutriţie proteino-calorică, se află în evidenţele medicilor vasluieni.

Conform sursei citate, numai în acest an, au fost înregistrate 89 de cazuri noi de boală, dintre care 74 la copii cu vârste sub un an.

“Ponderea cea mai mare a cazurilor noi luate în evidenţă se înregistrează în mediul rural, fapt ce poate fi asociat cu un nivel de trai mai scăzut, cu o alimentaţie necorespunzătoare cantitativ şi calitativ. De altfel, din totalul celor 201 cazuri de malnutriţie existente în evidenţe, 148 sunt din mediul rural”, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui, Mihaela Topliceanu.

Malnutriţia apare la copii de vârste mici din cauza alimentaţiei deficitare şi afectează toate organele, provocând oprirea creşterii şi dezvoltării copilului.

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă