Pot ajuta exercițiile fizice la tratarea cancerului de prostată?

de Elena Marinescu , 06 ianuarie 2016 - stire actualizata la ora 23:59, 06 ianuarie 2016
Pot ajuta exercițiile fizice la tratarea cancerului de prostată?

Cercetătorii britanici lucrează la un studiu care ar demonstra în premieră că exerciţiile fizice pot susţine terapia cancerului de prostată.

O echipă de oameni de ştiinţă de la Universitatea Sheffield Hallam, împreună cu experţii de la Centrul de cercetări oncologice din Regatul Unit, şi-au propus să verifice dacă activitatea fizică ajută organismul să oprească dezvoltarea ţesutului tumoral în cazul cancerului de prostată.

Potrivit BBC, teoria va fi pusă în aplicare pe parcursul a 12 luni, pe un lot de 50 de pacienţi diagnosticaţi cu acest tip de cancer, în fază incipientă. Jumătate dintre bărbaţii înrolaţi în acest studiu vor efectua săptămânal sesiuni de exerciţii aerobice sub supraveghere, în vreme ce ceilalţi 25 de subiecţi vor primi informaţii despre beneficiile activităţii fizice pentru pacienţii oncologici. Toţi participanţi vor fi monitorizaţi îndeaproape, pentru a afla nivelul din sânge al proteinei PSA (antigen prostatic specific), care indică stadiul evoluţiei cancerului de prostată.

În cazul în care rezultatele studiului vor fi pe măsura aşteptărilor şi pacienții vor urma cu stricteţe indicaţiile programului de exerciţii fizice, specialiștii intenţionează să extindă nivelul cercetărilor.

Dr Liam Bourke, şeful echipei de cercetători, a declarat că este încă prematur să se pronunţe în privinţa eficacităţii acestor măsuri terapeutice adiţionale, însă „informaţiile obtinuţe până acum sugerează că există beneficii certe în ceea ce priveşte influenţa asupra reglării ritmului de creştere a celulelor cancerigene şi de reparare a ADN-ului”.

Comentarii

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design