18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialAnchetă la Maternitatea "Elena Doamna" din Iaşi

Anchetă la Maternitatea “Elena Doamna” din Iaşi

Poliţiştii ieşeni fac cercetări la Maternitatea "Elena Doamna" din Iaşi, după ce un bărbat a reclamat că soţia sa nu ar fi fost tratată corespunzător în timpul naşterii, iar din această cauză bebeluşul lor a murit, informează Mediafax.

"În cursul zilei de miercuri, bărbatul, originar din Iaşi, a depus o plângere la Poliţie, el reclamând că soţia sa nu a primit îngrijiri corespunzătoare la naştere. A fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă şi au fost demarate cercetări la Maternitatea «Elena Doamna» din Iaşi", a declarat Anca Vâjiac, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Iaşi.

Ea a mai spus că a fost dispusă efectuarea unei necropsii în cazul bebeluşului, pentru a se stabili cauza decesului acestuia.

Potrivit poliţiştilor ieşeni, plângerea bărbatului nu vizează un medic anume, ci faptul că personalul medical al unităţii ar fi acţionat prea târziu în cazul naşterii soţiei sale. Bărbatul consideră că dacă angajaţii maternităţii ar fi intervenit prompt, bebeluşul putea fi salvat.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, conducerea maternităţii ieşene nu a putut fi contactată pentru a oferi amănunte în legătură cu acest caz.

Cele mai citite

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...
Ultima oră
Pe aceeași temă