14.3 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSocialO criminală ieșită din închisoare înainte de termen este din nou arestată...

O criminală ieșită din închisoare înainte de termen este din nou arestată pentru tentativă de omor

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, femeia este acum acuzată că a înjunghiat în spate un bărbat, pe o stradă din Bucureşti.

Ultima agresiune a avut loc pe 20 ianuarie, suspecta fiind ulterior identificată şi reţinută.

“La data de 21.01.2018, procurori criminalişti (…) au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore faţă de inculpata D.A.M. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de omor calificat. Din actele de urmărire penală efectuate până în prezent a rezultat faptul că la data de 20.01.2018, în jurul orei 18,45, în timp ce se afla pe str. Doamna Ghica nr. 263, sector 2 Bucureşti, inculpata D.A.M. a urmărit-o pe victimă, o persoană de sex masculin, şi a lovit-o în spate cu un cuţit, cu intenţia de a o ucide, după care a părăsit zona”, se precizează în comunicat.

Agresoarea ieșise din penitenciar pe 19 octombrie 2017, după executarea unei pedepse de 7 ani şi 6 luni de închisoare pentru tentativă de omor deosebit de grav. Liberarea a avut loc ca urmare a deducerii din pedeapsă a unui număr de 360 de zile, prin aplicarea Legii 169/2017 privind recursul compensatoriu.

“Facem precizarea că probatoriul în cauză a fost conturat şi urmare a vizionării imaginilor surprinse de camerele de supraveghere stradale situate în apropierea locului comiterii faptei”, se menţionează în comunicat.

Inculpata a fost prezentată la Tribunalul Bucureşti, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Cercetările în acest caz sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Burkina Faso: Autoritățile interzic mai multe agenții de presă străine

Autorităţile din Burkina Faso au suspendat mai multe instituţii de presă străine deoarece au prezentat subiectul prin care armata, aflată la putere, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă