19.6 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSocialFirea: S-a predat proiectul pentru un traseu de 67 km de piste...

Firea: S-a predat proiectul pentru un traseu de 67 km de piste pentru bicicliști

“Noi am predat deja la Ministerul Mediului proiectul pentru un traseu de 67 de km de piste de biciclişti, iar proiectul nostru (…) a fost deja avizat, săptămâna trecută, în comisia tehnico-economică a Ministerului Mediului şi cu această aprobare deja proiectul demarează”, a declarat marţi Firea la seminarul “Împreună pentru dezvoltare durabilă – Dezvoltarea regiunii Bucureşti-Ilfov”, organizat de Departamentul de Dezvoltare Durabilă al SGG, la Primăria Municipiului Bucureşti.

Ea a vorbit şi despre calitatea aerului în Bucureşti, precizând că a fost realizat un plan integrat în acest domeniu.

“În ceea ce priveşte calitatea aerului, (…) noi, aici, la Primărie, nu am găsit niciun demers, niciun document care să contribuie la acţiuni pentru reducerea poluării, dimpotrivă. Şi atunci Direcţia de Mediu, consilierul pe domeniul mediului al Primarului General şi cu echipa noastră de experţi am realizat în premieră un plan integrat de calitatea aerului, care a fost depus deja la Ministerul Mediului şi, de asemenea, a fost transmis în copie şi tradus şi la Bruxelles şi la Strasbourg”, a arătat Firea.

Totodată, ea a spus că se lucrează şi pentru modernizarea reţelelor şi a conductelor RADET.

“Avem un efort susţinut şi un proiect foarte clar pentru modernizarea reţelelor şi conductelor RADET tocmai pentru a elimina aceste pierderi din reţea”, a mai afirmat Firea.

La rândul său, Sorin Chiriţă, city manager al Capitalei, a făcut precizări în ceea ce priveşte energia termică şi eventuala folosire a energiei regenerabile.

“Dacă era aşa de uşor şi această energie regenerabilă putea fi utilizată la scară industrială, era utilizată. Energia regenerabilă are rolul ei (…) Procesul de utilizare a resurselor regenerabile este un proces care suplineşte foarte puţin şi îl facem, lucrăm, avem un proiect prin care, acolo unde există posibilitatea să fie introduse panouri solare, se vor introduce, dar numai pe perioada verii, o scurtă perioadă va echilibra sistemul, atât. Nu este o soluţie definitivă, nu reduce semnificativ pierderile”, a spus Chiriţă.

Potrivit acestuia, nici apa geotermală nu va rezolva această problemă.

“Avem şi apă geotermală în Bucureşti (…) Analizăm şi posibilitatea aceasta. Iarăşi, această apă geotermală nu rezolvă problema, ci poate reduce foarte puţin pierderile într-o anumită zonă a Bucureştiului. Raportat la investiţiile de utilizare a energiei solare sau a energiei telurice, a apei termale, s-ar putea ca banii investiţi să nu se ridice la nivelul aşteptărilor noastre ca şi eficienţă. Am făcut toate aceste studii, pentru că am făcut strategia de termoficare a municipiului Bucureşti”, a mai afirmat Chiriţă.

Cele mai citite

Franța și China și-au dat mâna pe sub Rusia

Liderul de la Kremlin, Vladimir Vladimirovici Putin, s-a privit în oglindă și a jurat din nou, în fața singurei persoane care alege la...

Florin Piersic a fost transferat de la Cluj la Spitalul Matei Balș din București

Actorul Florin Piersic a fost adus marți seară la București, cu o aeronavă SMURD, pentru a fi internat la Institutul Național de Boli Infecțioase...

Analiză: Investițiile străine directe în Europa scad pentru prima dată de la pandemie

Investițiile străine directe (ISD) în Europa au scăzut în 2023 cu 4% față de 2022 și cu 11% comparativ cu nivelul înregistrat în 2019,...
Ultima oră
Pe aceeași temă