14.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăPoliticăUPDATE: Toader, despre situația de la DNA: Nu are sens să mai...

UPDATE: Toader, despre situația de la DNA: Nu are sens să mai așteptăm Inspecția Judiciară

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat astăzi la Antena 3, că nu are sens să mai sesizeze Inspecția Judiciară în cazul de la DNA Ploiești și a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. Asta pentru că ar fi nevoit să aștepte rezultatele controlului în condițiile în care lucrurile sunt clare. 

Nu voi sesiza Inspecţia Judiciară, consider că la acest moment nu mai este necesară sesizarea IJ pentru că, dacă aţi sesizat, ne-ar prelungi cu mult, ar trebui să aşteptăm soluţionarea, rezultatele verificării IJ. (…) Prin urmare, nu voi sesiza IJ (…) am raportul privind activitatea DNA-ului întocmit şi îl pot prezenta oricând, există şi varianta cealaltă, cum spuneam, prezentării în plenul Parlamentului a unui raport sinteză privind activitatea Ministerului Public, DIICOT-ul, DNA-ul. Voi reveni în ţară şi voi vedea care este varianta cea mai recomandată şi completă, pe de o parte, şi rapidă, pe de altă parte. (…) Nu are sens să mai aşteptăm IJ. Să ne spună ce? Să confirme a n-a oară ceea ce în realitate ştim, pe de altă parte să prelungească termenul de rezolvare a problemei pe care o discutăm“, a declarat Toader, luni, la Antena 3.

Consiliul Superior al Magistraturii anunţă că preşedintele intituţiei, judecătoarea Simona Camelia Marcu, va cere Inspecţiei Judiciare să facă verificări în urma înregistrărilor prezentate duminică seara de Antena 3.

Conducerea Inspecţiei Judiciare a analizat informaţiile aparute în spaţiul public în seara zilei de 11 februarie 2018 şi a decis sesizarea din oficiu. Inspectorii judiciari urmează să efectueze verificări prealabile  pentru a stabilii dacă există indicii privind săvârşirea vreunei abateri disciplinare”, anunţă instituţia.

Antena 3 a difuzat duminică seară înregistrări furnizate de Vlad Cosma din care rezulta că i s-ar fi cerut să planteze probe pentru un dosar vizându-i pe Sebastian Ghiţă şi Victor Ponta.

De asemenea, în emisiune a fost şi procurorul Mihaiela Iorga a relatat că că şefa DNA Laura Codruţa Kovesi a chemat-o şi a întrebat-o dacă nu poate urgenta dosarul unui fost ministru al cărui nume era vehiculat pentru postul de premier, argumentul lui Kovesi fiind că acesta o va numi ministru al Justiţiei pe Dana Gîrbovan, şefa UNJR, ceea ce nu ar fi bine pentru DNA. De asemenea, Iorga a vorbit şi despre imixtiuni ale lui Kovesi în dosare.

Ulterior, fostul deputat Sebastian Ghiţă a reluat afirmaţiile conform cărora a avut o relaţie apropiată cu Laura Codruţa Kovesi.

 

Cele mai citite

Iuliana Beregoi, despre cum reușește să se împartă între viața profesională și cea personală: “Sincer…”

Iuliana Beregoi este recunoscută ca una dintre cele mai apreciate artiste, vloggerițe și actrițe din România și Republica Moldova. La doar 19 ani, tânăra...

Iuliana Beregoi, despre cum reușește să se împartă între viața profesională și cea personală: “Sincer…”

Iuliana Beregoi este recunoscută ca una dintre cele mai apreciate artiste, vloggerițe și actrițe din România și Republica Moldova. La doar 19 ani, tânăra...

A fost găsită fetița dispărută la Iași. Alazaroaie Riana Danielle a plecat de la școală, dar nu mai ajunsese acasă

ALAZAROAIE RIANA DANIELLE are 10 ani și fusese văzută ultima dată purtând uniforma școlară. La momentul dispariției, ea se afla pe raza municipiului Iași,...
Ultima oră
Pe aceeași temă