9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăPoliticăTăriceanu: Iohannis trebuie să demisioneze necondiţionat şi imediat din funcţie

Tăriceanu: Iohannis trebuie să demisioneze necondiţionat şi imediat din funcţie

“În urmă cu puţine ore, Curtea Constituţională a invalidat propunerea preşedintelui Klaus Iohannis privind interzicerea amnistiei şi a graţierii pentru persoane acuzate de corupţie. E important de precizat că a existat unanimitate cu un scor de 8-0! Asta spune totul despre cât de constituţională a fost inţiativa dlui Klaus Werner Iohannis!”, a scris Tăriceanu pe Facebook.

El a susţinut că “decizia CCR este de o maximă gravitate şi nu poate rămâne fără urmări pe măsură”.

“Ea denotă că preşedintele Klaus Iohannis a atras poporul într-o aventură nesăbuită, momindu-l să facă un joc împotriva democraţiei însăşi. Pentru că amnistia şi graţierea – însemnând clemenţa faţă de oameni aflaţi în situaţii speciale – sunt măsuri care s-au născut odată cu istoria, acum mii de ani, şi nimeni nu şi-a permis vreodată, nici chiar comuniştii, să le ştirbească”, a subliniat Tăriceanu.

Acesta a mai susţinut că preşedintele Iohannis a fost prevenit în legătură cu acest lucru.

“Klaus Iohannis nu are nicio scuză: a fost prevenit. După ce şi-a anunţat intenţiile, s-au scris nenumărate articole şi analize, s-au tras semnale de alarmă de către specialişti, a fost tras de mânecă până şi de susţinători ai lui. Am făcut-o şi noi în repetate rânduri, dar fără să-l înduplecăm. Parlamentul României a respectat votul de la 26 mai şi a propus proiecte de legi care să pună în practică dorinţele dlui Iohannis, chiar dacă a avertizat că iniţiativele sunt în afara legii fundamentale. Nimic nu l-a impresionat, nimic nu l-a abătut din drumul spre satisfacerea egoistă, meschină, a intereselor politico-electorale proprii”, a mai scris Tăriceanu.

Preşedintele Senatului susţine că “Klaus Iohannis a reuşit să pună voinţa poporului român în cea mai delicată, mai gravă poziţie cu putinţă, aceea de a se exprima împotriva unor reguli aproape sacre ale statului de drept, întâlnite în toate ţările civilizate ale lumii”.

“Klaus Iohannis nici măcar nu a lăsat poporul să aleagă cum crede de cuviinţă, ci a cerut răspicat şi neîncetat poporului să aleagă aşa cum vrea preşedintele: cine nu e cu mine, e împotriva mea! Klaus Iohannis a târât în aventura lui şi Parlamentul României, nevoit să se implice în transpunerea în viaţă a ideilor Marelui Cârmaci. Pentru gravele tentative de abatere a României de la normele statului de drept universal, anihilate azi de Curtea Constituţională, preşedintele Klaus Iohannis trebuie să demisioneze necondiţionat şi imediat din funcţie.Imediat însemnând imediat!”, a adăugat Tăriceanu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă