20 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăPoliticăScandalul dintre AUR și colonelul Tobă continuă

Scandalul dintre AUR și colonelul Tobă continuă

AUR acuză o „monstruoasă înțelegere” din interiorul coaliției de guvernare, care a dus, miercuri, la validarea mandatului de deputat al lui Francisc Tobă.

„Ignorând deliberat cererile formulate de AUR în mod repetat, dar și semnalele din spațiul public, majoritatea parlamentară a nesocotit memoria victimelor Revoluției Române și procesul de condamnare a comunismului, încă neîncheiat, votând un personaj deosebit de controversat în calitatea de deputat al Parlamentului României. Încă de acum o săptămână, Biroul Permanent al Camerei Deputaților a aprobat solicitarea AUR referitoare la invalidarea mandatului lui Francisc Tobă”, transmite AUR într-un comunicat de presă.

AUR l-a exclus anul trecut din partid pe deputatul Tobă

AUR l-a exclus pe Francisc Tobă din partid, acesta fiind acuzat de implicare în evenimentele sângeroase de la Sibiu din timpul Revoluției din decembrie 1989.

Potrivit celor din AUR, Tobă nu a clarificat situația nici în partid, nici în fața opiniei publice.

De asemenea, deputații AUR spun că nu au dat girul unei validări pe care au contestat-o permanent în ultimele săptămâni.

Francisc Tobă a candidat pentru un mandat de deputat pe lista AUR

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Irina Begu, calificată în turul al treilea la Roma

Irina Begu s-a calificat în turul al treilea al turneului de categorie WTA 1000 de la Roma, după ce franţuzoaica Oceane Dodin a abandonat...

Cum poți solicita despăgubiri de la Wizz Air? 3 recomandări

Mai mult de jumătate dintre pasagerii de zbor din Uniunea Europeană nu își cunosc drepturile în caz de întârziere sau anulare a zborului. Nu...

Plata ajutoarelor de 100 de euro pentru fermierii din vegetal și zootehnie începe din 15 mai

Plata subvenţiei de 100 de euro/hectar pentru sectorul vegetal pe cadrul de criză Ucraina, respectiv 100 euro/echivalent UVM pentru sectoarele suin şi avicol pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă