30 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialUPDATE. VIDEO. Guvernul a alocat fonduri pentru votul în diaspora. Meleșcanu: MAE...

UPDATE. VIDEO. Guvernul a alocat fonduri pentru votul în diaspora. Meleșcanu: MAE va trimite o adresă către BEC în care va întreba dacă este legal să crească numărul secțiilor de votare

UPDATE 16.18: Ministerul de Externe precizează, într-un comunicat remis redacției, că suma suplimentară alocată din fondul de rezervă pentru alegerile prezidențiale din străinătate se compune din 850.000 de lei – cheltuieli de personal și 650.000 – cheltuieli logistice.

În acest sens, MAE amintește că a pus la dispoziţia Biroului Electoral pentru Străinătate o listă cu personalul disponibil din MAE (800 de persoane) care să fie desemnat de Biroul Electoral pentru Străinătate și că se va trimite numărul maxim de ştampile (șapte) şi va fi pus la dispoziţie numărul maxim de cabine de votare.

UPDATE 13.27: Ministrul de Externe Teodor Meleșcanu a precizat, marți, că Executivul a alocat încă 1,5 milioane de lei, la cele 4,5 milioane bugetate, pentru organizarea alegerilor în străinătate.

”Nu MAE organizează alegerile, ci BEC și BES (pentru străinătate) sunt responsabile pentru organizarea alegerilor. MAE a avut și are atributii logistice, de asigurare demateriale, spatii pentru sectii, nu MAE reglementează procesul de vot în străinătate. Vom aplica deciziile BEC potrivit legislației în vigoare”, a precizat Meleșcanu.

Ministrul de Externe a mai spus că va trimite către BEC o adresă în care se va discuta creșterea numărului secțiilor de votare, dacă este legal să crească numărul secțiilor.

 

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_max/1526852d9a80b80a8ee5fd5e121ed8a7/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

Premierul Victor Ponta a anunțat, în cadrul ședinței săptămânale de Guvern, că Executivul a aprobat alocarea de fonduri suplimentare pentru acoperirea cheltuielilor pentru organizarea și dotarea secțiilor de votare din străinătate.

”Să rezolve problemele de logistică pentru ca toți românii să-și poată exercita dreptul de vot pe 16. Politic nu o să o rezolve, pentru că politic nu se dorește rezolvată. Nemulțumirea legitimă a celor din diaspora a fost confiscată politic de Iohannis și de Băsescu și asta nu putem rezolva. Dar logistic, astăzi aprobăm suplimentarea bugetului MAE cu un milion și jumătate din fondul de rezervă”, a spus Ponta.

Românii din străinătate au ieşit, la primul tur al alegerilor prezidenţiale, din 2 noiembrie, în număr record la vot, însă în mai multe capitale europene cozile au fost uriaşe, iar oamenii au protestat faţă de închiderea porţilor în faţa celor care nu au mai putut vota.

Cele mai citite

Cod galben de inundații pe râuri din 12 județe, până mâine la prânz

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare Cod galben de inundaţii, valabilă până joi la prânz pe râuri...

Iohannis, mesaj de Ziua Drapelului Național

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, astăzi, un mesaj de Ziua Drapelului Naţional, context în care a subliniat apartenenţa României la NATO, UE şi ONU şi...

Cod galben de furtuni în 10 județe, până mâine dimineață. HARTA

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică, valabilă până joi dimineaţa în zece judeţe din vest.Astfel, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă