22.4 C
București
joi, 27 iunie 2024
AcasăTechViorel Cataramă renunță la candidatura sa la prezidențiale și îl susține pe...

Viorel Cataramă renunță la candidatura sa la prezidențiale și îl susține pe Cristian Diaconescu

Viorel Cataramă a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că renunţă la candidatura sa la Preşedinţie şi îi oferă sprijinul său lui Cristian Diaconescu, informeează Mediafax.

"Vă informez că renunţ la candidatura mea pentru funcţia de preşedinte al României şi dau sprijinul meu lui Cristian Diaconescu şi cer celor care au fost alături de mine să sprijine candidatura lui Cristian Diaconescu", a afirmat Cataramă.

El a spus că a convenit cu Cristian Diaconescu să preia din programul său, care prevede printre altele că partidele politice sunt extrem de toxice pentru politica românească.

Cataramă a mneționat că a avut "contacte cu Cristian Diaconescu" inclusiv când acesta era desemnat candidat PMP, însă nu a putut atunci să consolideze nimic deoarece Diaconescu era în PMP.

"Astăzi, când şi Cristian Diaconescu a ajuns la această concluzie că partidele sunt toxice, iar PMP, deşi un partid tânăr, a făcut paşi mari în transformarea într-o structură mafiotă, am decis să sprijin candidatura lui Cristian Diaconescu. Am convenit să preia din programul meu şi îl voi susţine cu toate puterile", a spus Cataramă.

Cristian Diaconescu a declarat că se află alături de Viorel Cataramă în ideea construirii unei echipe politice în afara partidelor politice, pe care le consideră extrem de toxice pentru politica românească, stăpânite de interese mafiote.

"Din punct de vedere al retoricii, al proiectelor publice pe care Viorel Cataramă le-a prezentat, am identificat similitudini cu proiectul meu pe care l-am prezentat în calitate de candidat la Preşedinţie (…) Experienţa lui Viorel Cataramă în domeniul economic este extrem de importantă. Cred că România are nevoie de un mesaj clar, de o agendă bine discutată, transparentă şi din acest punct de vedere sprijinul lui Viorel Cataramă este extrem de esenţial", a mai spus Diaconescu.

Viorel Cataramă a făcut marţi un apel la Monica Macovei să se alăture lui şi candidaturii independente la Preşedinţie a lui Cristian Diaconescu, arătând că o regrupare a forţelor în afara partidelor politice este singura soluţie viabilă pentru România.

Cataramă a precizat că sprijinul pe care îl acordă candidaturii independente a lui Cristian Diaconescu constă în a cere celor care până astăzi l-au sprijinit pe el, să-l sprijine pe Diaconescu.

"Fac apel la doamna Monica Macovei să se alăture acestei echipe, până la urmă o regrupare sau o grupare puternică a forţelor în afara partidelor politice este singura soluţie viabilă pentru România. În acest moment partidele politice nu pot pune în aplicare măsuri eficiente de redresare economică. (…) De aceea fac apel şi la doamna Macovei şi la societatea civilă şi la toţi cei care nu mai doresc să voteze partidele politice să se alăture acestei echipe", a afirmat Cataramă.

Cristian Diaconescu a precizat că şi el susţine o discuţie pe această temă cu Monica Macovei, deoarece există similitudini de mesaj.

"Susţin şi eu o discuţie cu doamna Macovei, că este un candidat independent (…) Şi există similitudini de mesaj, nu văd de ce nu am avea o discuţie clarificatoare, evident după aceea ia o decizie", a mai spus Diaconescu.

Cele mai citite

Le-am dat PATRIOT ucrainenilor, pentru că patri(h)oți am trimis în Germania și mai avem în Parlament

Ilustrație: Marian Avramescu Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) a decis ca România să doneze un sistem PATRIOT Ucrainei, țară care se confruntă...

Elenei Lasconi i-ar fi suficientă o noapte de președinte ca a lui Geoană, ca să vorbească mai mult ca Iohannis

Ilustrație: Marian Avramescu La cum a început să turuie primarul municipiului Câmpulung, Elena Lasconi, imediat după ce a fost aleasă online președinte al Uniunii...

Speranță pentru agricultori, chiar și în condițiile secetei: un morcov răsare din Ciucă, după negocierile cu Ciolacu

Ilustrație: Marian Avramescu Agricultorii români se plâng de seceta care a acaparat Europa și țara noastră în special, ce le compromite toate culturile. Se întrevede...
Ultima oră
Pe aceeași temă