12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăTechConflict deschis în ALDE Constanța: Deputatul Mircea Banias este acuzat că a...

Conflict deschis în ALDE Constanța: Deputatul Mircea Banias este acuzat că a condus partidul ca pe un SRL

În ALDE Constanța s-au format două tabere care se luptă pentru controlul partidului. De o parte se află vicepreședintele la nivel național Jean Paul Tucan și vicepreședintele Consiliului Județean, Daniel Learciu, de alta deputatul Mircea Banias și primarul din Medgidia, Valentin Vrabie.

Primii au organizat o delegație permanentă în care fratelui lui Mircea Banias, Emil, consilier județean, i s-a retras sprijinul politic, iar deputatului i-a fost acordat un vot de blam.

De asemenea, secretarul general, Anton Mangiurea, a fost dat afară din partid, pe motiv că ar fi falsificat procese-verbale. „Nu cred că este normal ca un președinte de filială, căruia noi toți i-am dat sprijinul ca să ajungă într-o funcție de demnitate înaltă, să se comporte precum de proprietar de SRL. Dânsul a încălcat conștient statutul, punându-l pe domnul secretar Mangiurea să falsifice în repetate rânduri procese-verbale de ședință, să nu convoace ședințele. Noi am trimis un vot de blam către Biroul Național, care va decide“, a spus Tucan, referindu-se la Mircea Banias.

În replică, acesta afirmă că ședința a fost convocată ilegal și nestatutar, de către persoane care nu au nicio calitate în cadrul biroului executiv teritorial.

„Așa-zisa denunțare a protocolului de colaborare PSD-ALDE demasca adevăratele nemulțumiri și frustrări ale participanților la această întâlnire, ale unor oameni care nu au avut niciodată rezultate în alegeri și care nu pot accepta că la Constanța și la nivel național colaborarea dintre cele două partide se desfășoară în foarte bune condiții“, se arată într-un comunicat de presă semnat de Banias și Vrabie.

Problema din organizația Constanța a ajuns la președintele partidului, Călin Popescu Tăriceanu, care trebuie să ia o decizie referitoare la tabăra pe care o susține. Acesta nu a putut fi contactat până la închiderea ediției.

Cele mai citite

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...

Ministrul Finanţelor, despre e-Transport: “E creat pentru lupta împotriva fraudei în domeniul transporturilor rutiere de mărfuri”

Sistemul național e-Transport reprezintă o inițiativă de vârf în arsenalul de instrumente al luptei împotriva fraudelor și evaziunii fiscale în sectorul transporturilor rutiere de...

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...
Ultima oră
Pe aceeași temă