19.6 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSportFOTO + VIDEO. Vizita președintelui în Germania continuă și marți. Klaus Iohannis...

FOTO + VIDEO. Vizita președintelui în Germania continuă și marți. Klaus Iohannis a primit Ordinul „Sfântul Gheorghe”: Îl dedic prieteniei româno-germane pe care o prețuim foarte mult

Președintele Klaus Iohannis participă marți, în a doua zi a vizitei sale în Germania, la o ceremonie în cadrul căreia va fi decorat cu Premiul „Ordinul Sfântul Gheorghe”, de către profesorul Hans-Joachim Frey, directorul artistic și președintele Balului Operei „Semper" din Dresda. Totodată, șeful statului va participa și la ceremonia de comemorare a victimelor refugiului și expulzării.


UPDATE 13.28: Președintele Klaus Iohannis a primit marți, la Berlin, Ordinul „Sfântul Gheorghe”, informează Agerpres.

„Primesc cu mare plăcere Ordinul 'Sfântul Gheorghe' și îl dedic prieteniei româno-germane pe care o prețuim foarte mult. Numele Ordinului — Sfântul Gheorghe — poartă o simbolistică aparte. Aceasta este legată de lupta pe care noi, statele democratice, o ducem în contextul european și internațional actual", a subliniat șeful statului, la evenimentul care a avut loc la Ambasada României la Berlin.

Potrivit acestuia, pentru viitorul proiectului european, solidaritatea și înțelegerea sunt vitale. „Este nevoie de pragmatism și credibilitate. Important este ca Uniunea Europeană să-și protejeze valorile în mod credibil și să găsească acele căi potrivite pentru a fi mai aproape de cetățenii ei. Europa reprezintă democrație, pluralism, toleranță și diversitate. Toate acestea nu sunt în niciun caz slăbiciuni și a ne implica în favoarea lor este un lucru care trebuie făcut. România a demonstrat că este un partener predictibil și de încredere, atât ca membru deplin al UE de 10 ani, cât și împlinindu-și îndatoririle euroatlantice în ce privește securitatea și apărarea comună", a arătat președintele Iohannis.

Acesta a remarcat că, în contextul crizelor complexe din regiune, cooperarea dintre România și Germania a cunoscut o nouă dinamică. „Astăzi, împreună, suntem mai hotărâți, mai puternici și mai pregătiți ca niciodată să ne angajăm pentru acest parteneriat, pentru o Uniunea Europeană prosperă, puternică și sigură", a mai spus președintele României. 

 


Citește și: VIDEO. Klaus Iohannis s-a întâlnit cu Angela Merkel. Cancelarul german a lăudat eforturile președintelui român privind lupta anticorupție și a avertizat asupra riscurilor încetinirii eforturilor de susținere a statului de drept

Președintele Klaus Iohannis se întâlnește, luni, cu omologul său Frank-Walter Steinmeier și cu cancelarul german Angela Merkel, în cadrul vizitei de trei zile în Germania.


Președintele Iohannis participă ulterior, în calitate de invitat, la ceremonia de comemorare a victimelor refugiului și expulzării, organizată la Muzeul Istoric German, în prezența ministrului federal de Interne, Thomas de Maiziere, membru al Bundestagului, a episcopului Bisericii evanghelico-luterane din Rusia, Dietrich Brauer, președintelui Uniunii Expulzaților, Brend Fabritius, altor personalități, reprezentanți ai refugiaților.


Citește și:  Toate lucrurile care nu s-au spus despre întâlnirea Trump-Iohannis | OPINIE

Mă doare capul când văd atâta dat în bobi, analize de tipul cine e mai înalt între Trump şi Iohannis, analize „istorice“ de tipul ce a mai spus Carter despre Ceauşescu sau diverşi alţi geostrategi care o ard în discuţii fulminante despre nimic, în breaking news. Au rămas nespuse, în opinia mea, lucruri esenţiale.


Marți seară, președintele Klaus Iohannis va lua parte la momentul dedicat aniversării relațiilor bilaterale România — Germania, desfășurat la Ambasada României de la Berlin.

Luni, în prima zi a vizitei de lucru la Berlin, Klaus Iohannis a avut întrevederi cu cancelarul Angela Merkel și cu președintele german, Frank-Walter-Steinmeier.


Citește și:  VIDEO. Discuție Klaus Iohannis – Angela Merkel, pe tema crizei guvernamentale. Cancelarul Germaniei: Dorim ca statul de drept să fie întărit în România. Celelalte sunt probleme interne. Șeful statului: Țara e stabilă

Președintele Klaus Iohannis și cancelarul german Angela Merkel au discutat, luni, în cadrul întrevederii de la Berlin, despre criza politică din România, izbucnită săptămâna trecută, după ce premierul a refuzat să demisioneze, astfel că i s-a retras sprijinul politic al coaliției de guvernare PSD-ALDE, care a inițiat și o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu.


 

Cele mai citite

Florin Piersic, internat la un spital din Capitală. Care este starea actorului

Actorul Florin Piersic se află internat la Institutul "Matei Balş", starea sa fiind în prezent una stabilă, au declarant, pentru Agerpres, surse medicale.Actorul Florin...

Dispute pe salariu minim european. PSD anunță că se majorează din vară, PNL ar vrea discuții cu companiile

Implementarea salariului minim european trebuie finalizată până la sfârșitul anului, însă PSD promite să realizeze această majorare de la 1 iulie, în timp ce...

Analiză: Investițiile străine directe în Europa scad pentru prima dată de la pandemie

Investițiile străine directe (ISD) în Europa au scăzut în 2023 cu 4% față de 2022 și cu 11% comparativ cu nivelul înregistrat în 2019,...
Ultima oră
Pe aceeași temă