10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportFOTO+VIDEO. Viktor Orban, declarații controversate la Tușnad: Europa trebuie ”să-şi recapete independenţa...

FOTO+VIDEO. Viktor Orban, declarații controversate la Tușnad: Europa trebuie ”să-şi recapete independenţa faţă de imperiul condus de George Soros”. El a mai spus că sprijină autonomia Transilvaniei “în loc de ceva mai bun”

UPDATE 19.00: Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat la Tușnad, referindu-se la problema autonomiei maghiarilor din Transilvania, că el, personal, "sprijină autonomia în loc de ceva mai bun", informează HotNews.

Premierul Orban a precizat că poziția sa, pe acest subiect, este deja cunoscută.


UPDATE 15.25:  Viktor Orban a mai spus și că la Bruxelles a fost creată "o alianţă", între "elita birocratică europeană şi imperiul Soros, în opoziţie cu dorinţele oamenilor", iar "Europa trebuie să îşi restabilească independenţa şi să adopte reforme pentru a supravieţui şi a rămâne europeană", conform MTI, preluată de Mediafax. 

Viktor Orban, care urmăreşte obţinerea celui de-al patrulea mandat de premier în luna aprilie 2018, este de părere cu partidele ungare de opoziţie nu reprezintă o ameninţare pentru guvernul său.

"În campania viitoare, în primul rând trebuie să ne confruntăm cu puterile externe. Trebuie să ne opunem reţelei mafiote a lui Soros şi birocraţilor de la Bruxelles. Şi, în următoarele nouă luni, va trebui să luptăm împotriva mass-media operate de către aceştia", a spus Orban.


15.15:  În timpul discursului premierului maghiar, Viktor Orbán la Universitatea de Vară şi Tabără Studenţească din Tuşnad, o femeie a protestat şi a încercat să fluiere.

Protestatara a fost atacată de câţiva bărbaţi, care purtau pălării verzi şi a fost evacuată din apropierea tribunei. Ulterior o femeie care s-a declarat soţia ziaristului Bayer Zsolt (un influent formator de opinie şi membru fondator al partidului de guvernământ din Ungraria, Fidesz) a susţinut că ea a eliminat-o pe protestatară pe care a jignit-o. Redactora de la Radio România Târgu Mureş Parászka Boróka a încercat să obţină informaţii, dar ea a fost agresată verbal de către amintitul ziarist Bayer Zsolt.


Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat sâmbătă, la Universitatea de Vară ”Tusvanyos” de la Băile Tuşnad, că alegerile parlamentare care vor avea loc anul viitor în ţara vecină au şi o ”miză europeană”. Afirmațiile sale au venit în contextul în care aproape 700.000 de maghiari din Ardeal au și cetățenie ungară, potrivit unui interviu acordat ”României libere” de Csaba Asztalos, președintele CNCD.

Viktor Orban a menţionat că, prin măsurile luate, Ungaria a reuşit să înfrâneze valul de migraţie către Europa şi, în context, a subliniat că atât timp cât el va fi premier şi va conduce partidul de guvernământ, gardul ridicat la graniţa Ungariei „va rămâne acolo unde e”.

Orban şi-a continuat ideea spunând că ”se aud voci” potrivit cărora dacă socialiştii vor veni la putere în urma alegerilor de anul viitor, vor demola acel gard şi vor lăsa emigranţii să intre în Ungaria şi în Europa, deci, vor ”ajuta la acel proces de amestecare a populaţiei autohtone europene cu cea musulmană”.

Premierul Ungariei a susţinut că există anumite ”puteri” care vor să slăbească şi să înlăture guvernul de la Budapesta pentru a putea elimina obstacolul din calea fluxului migraţionist, făcând trimitere directă la simpatizanţii magnatului George Soros şi la ”birocraţii de la Bruxelles”.

Viktor Orban a afirmat că de la Tratatul de la Trianon, semnat în anul 1920, Ungaria nu a fost niciodată până acum atât de aproape de a deveni o 'ţară puternică, mândră şi stabilă' şi de a-şi 'recăpăta aprecierea de sine'.

”Dacă nu vom câştiga alegerile, putem pierde absolut tot pentru ce am lucrat şi am muncit în anii trecuţi, vor veni vremuri în care nu vom putea construi nimic. (…) Sunt convins că dacă va veni un guvern meschin (…), care va servi puterilor globaliste, Ungaria va pierde pentru multe decenii de acum înainte”, a declarat Viktor Orban, potrivit traducerii oficiale asigurată de organizatori.

În opinia sa, nu numai Ungaria va avea de pierdut, ci şi maghiarii din afara graniţelor acestei ţări, care nu vor mai beneficia de sprijinul pe care l-au primit până acum de la Budapesta.

”Vreau să vă rog să vă înregistraţi şi să participaţi la alegeri. Nu staţi pe tuşă, intraţi pe teren, pentru că aveţi un cuvânt greu de spus, un cuvânt decisiv în ce priveşte rezultatul alegerilor din Ungaria”, a mai spus Viktor Orban, la finalul Universităţii de vară "Tusvanyos".


Premierul Ungariei, Viktor Orban, participă sâmbătă la conferinţa ”Europa Centrală, un punct sigur!?”, organizată în cadrul Universităţii de Vară ”Tusvanyos” de la Băile Tuşnad.

La eveniment vor fi prezenţi şi Laszlo Tokes, preşedintele Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania, şi Németh Zsolt, preşedintele Comisiei pentru afaceri externe a Parlamentului de la Budapesta, în calitate de moderator, potrivit programului postat pe pagina de internet a Universităţii.

Nemeth Zsolt (FIDESZ) a declarat săptămâna trecută, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Budapesta, că se aşteaptă ca Viktor Orban să discute despre diferitele dileme, care au legături între ele, cu care se va confrunta Europa în viitor.

Potrivit acestuia, evenimentul va reprezenta şi o platformă excelentă pentru discuţii şi răspunsuri la conceptul preşedintelui american Donald Trump, dezvăluit recent, privind necesitatea reînnoirii pe bază de valori a Occidentului.

Nemeth a mai spus că, la forum, Ungaria îşi va prezenta, în calitate de preşedinte în exerciţiu al Grupului de la Vişegrad, propriile valori în faţa celorlalte trei ţări membre ale grupului – Republica Cehă, Slovacia şi Polonia – , în scopul creării unui teren comun.

Universitatea ”Tusvanyos”, ajunsă la cea de-a 28-a ediţie, este cea mai importantă tribună politică informală a liderilor maghiari din România şi Ungaria şi se desfăşoară anul acesta în perioada 18-23 iulie.

Evenimentul este organizat Consiliul Tineretului Maghiar (MIT) şi Fundaţia Pro Minoritate.

 

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă