10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportVIDEO. Ce crede preşedintele Iohannis despre echipa care lucrează la laserul de...

VIDEO. Ce crede preşedintele Iohannis despre echipa care lucrează la laserul de la Măgurele

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a postat, sâmbătă, pe contul său de Facebook un mesaj în care îşi exprimă admiraţia pentru echipa de fizicieni care lucrează la Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară "Horia Hulubei”. 

Şeful statului a scris că  "(…) o echipă de fizicieni pasionați măsoară zi și noapte rezultatele unor experimente care pot avea impact major asupra dezvoltării științei contemporane. În ciuda dificultăților materiale și a multor piedici, școala românească de fizică se află printre primele din lume datorită perseverenței acestor oameni dedicați meseriei lor. O țară poate depăși situațiile de criză economică investind bani în cercetare și educație, domenii-cheie datorită cărora apar meserii și locuri de muncă noi. România pe care mi-o doresc este o astfel de țară."

Mesajul preşedintelui a fost însoţit şi de un clip video al vizitei sale pe platforma unde se va construi cel mai performant laser din Europa.

 

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/en_GB/all.js#xfbml=1”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă