9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportVIDEO. Băsescu: "Am luat în piept lovitura UDMR privind reorganizarea"

VIDEO. Băsescu: “Am luat în piept lovitura UDMR privind reorganizarea”

Traian Băsescu a declarat, miercuri, la 10TV, că a “luat în piept lovitura” deciziei UDMR privind reorganizarea, menţionând că poziţia Uniunii nu a fost corectă şi că are, ca şef de stat, toată vara la dispoziţie să găsească o soluţie.

“Vreau să spun în modul cel mai sincer un lucru pe care nu l-am spus. Iar se va umfla lumea că preşedintele nu are dreptul să spună ce gândeşte, el trebuie doar să mintă, după unii. Deci nu consider că e corect ca un partener care reprezintă o minoritate să blocheze evoluţia pozitivă a majorităţii din interese etnice. E doar o chestiune de morală politică, pentru că până la urmă şi minoritatea maghiară e tot parte a acestei ţări şi dacă politicienii au nişte interese să menţină Consilii judeţene, funcţii locale, clientela politică, ei trebuie să vadă până unde împing acest partizanat etnic, pentru că atunci când afectează interesele majorităţii, el poate să devină toxic”, a declarat Traian Băsescu, citat de Mediafax.

El a apreciat că poziţia UDMR legată de reorganizare nu a fost corectă.

“Este o chestie de moralitate politică, pentru că şi minoritatea maghiară este o parte a acestei ţări”, a spus preşedintele.

Traian Băsescu a menţionat că încă mai speră în identificarea unei soluţii rezonabile “cu cetăţenii români de etnie maghiară reprezentaţi de UDMR”.

 

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă