12.1 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSportVideanu: Nebunia unora cu anticipatele ar arunca România într-o criză fără precedent

Videanu: Nebunia unora cu anticipatele ar arunca România într-o criză fără precedent

Ministrul Economiei, liderul PDL Adriean Videanu, a declarat, într-un interviu pentru “Gândul“, că din atitudinea PSD şi PNL răzbate naivitatea celor care îşi fac calculele pe sondajele de opinie şi nu pe majoritatea din Parlament, menţionând că nebunia unora anticipatele ar arunca ţara în criză, potrivit Mediafax.

“Dacă un politician îşi face calculele pe sondajele de opinie de astăzi, este cel puţin naiv. Asta este naivitatea care răzbate în momentul de faţă din atitudinea celor de la PSD şi PNL. Practic, orice majoritate se face pe voturile din Parlament, nu pe previziunea din sondajele de opinie. Iar nebunia unora cu alegerile anticipate ar arunca România într-o criză fără precedent. O criză politică peste criza economică actuală ar duce în mod automat la lipsa de credibilitate a României, ar aduce prejudicii de necuantificat în această perioadă. Dar naivitatea unor politicieni îi face să se manifeste ca atare”, a declarat Videanu pentru “Gândul”.

El a spus, răspunzând unei întrebări, deşi a refuzat să dea cifre, că PDL a scăzut în opţiunile cetăţenilor, dar s-a declarat convins că partidul va recâştiga punctele pierdute. Întrebat cât de mult îşi mai poate permite PDL să scadă, Videanu a spus că “groapa de potenţial a fost atinsă”.

“Atâta timp cât România este stabilizată din punct de vedere fiscal şi în momentul de faţă sunt şanse de reluare a creşterii economice, ceea ce înseamnă reluarea plăţii salariilor în sectorul bugetar la nivelul la care a fost, reluarea plăţii cu siguranţă a pensiilor, reluarea investiţiilor. Trebuie să recunoaştem că am trecut printr-o perioadă extrem de dificilă în care PDL şi-a asumat toate aceste costuri de imagine, dar pe care are posibilitatea să le recâştige”, a adăugat Videanu.

În legătură cu subiectul remanierii guvernamentale, el a spus că în ceea ce priveşte data de 1 septembrie preşedintele Băsescu a dat un termen pentru luarea măsurilor de restructurare în sectorul cheltuielilor publice şi să facem o evaluare la acel moment. “Din păcate, interpretarea acestei date a fost «Nu domnule, 1 septembrie este data remanierii guvernamentale»”, a mai spus Videanu.

“Legat de remaniere şi poate anticipez o întrebare pe care o să mi-o puneţi, doi oameni pot şti: primul ministru şi preşedintele. Deci dânşii au atribuţiile constituţionale să judece şi să ia decizia legat de remanierea guvernamentală, să ştiţi că acest lucru nu se ia în discuţia pe care primul ministru o face cu fiecare ministru în parte. Părerea mea este că această decizie se ia între preşedinte şi primul ministru pe baza deciziilor celor doi care au atribuţiuni constituţionale. Remanierea se face şi nu se discă”, a mai spus ministrul.

Întrebat unde crede că se va opri ascensiunea în partid a Elenei Udrea, Videanu a răspuns: “Elena este un militant bun al Partidului Democrat Liberal, îşi face treaba în interiorul partidului, în funcţie de cum îşi va face treaba, îşi va gestiona singură şi cariera politică (…). Ea este cea care trebuie să se vadă într-o anumită poziţie, nu pot să zic, pronunţa, legat de cariera politică a unui coleg”, a spus Videanu, menţionând că este prematur să se discute despre şansele ministrului Dezvoltării de a câştiga Primăria Capitalei.

El a fost întrebat şi despre “alianţa PDL-PNL şi despre condiţia liberalilor «fără Băsescu»”.

“Aceasta (condiţia «fără Băsescu») este obtuzitatea din punctul meu de vedere în realizarea unei alianţe PDL-PNL. Din punct de vedere doctrinar, lucrurile nu sunt foarte diferite, chiar aş putea spune, că am lucrat destul de mult împreună, ele sunt chiar foarte apropiate. Aici e problema de persoane. Iar când o formaţiune politică condiţionează o alianţă politică de problema de persoane, deja eu cred că este în zona obtuzităţii politice. Ar trebui găsite acele elemente care unesc un anumit curent politic, o anumită gândire doctrinară şi nu neapărat elementele care pot să despartă”, a spus Videanu.

Pe de altă parte, Videanu a spus că nu a fost niciodată pe plajă la Monte Carlo.

“Am trecut prin Monte Carlo, evident. Am fost întotdeauna la Cannes şi am fost mulţi ani consecutiv, iar imaginile pe care le-aţi văzut, reluate inclusiv anul acesta, sunt din anul 2007-2008, când, într-adevăr, am fost. M-am dus cu prietenii mei, cu familia mea, este perioada concediului legal, fiecare om cred că se duce acolo unde doreşte să-şi facă concediul cu familia şi cu prietenii. El a spus că a plătit 380 de euro pentru cameră, nu 3.000, cât a scris presa.

 

Cele mai citite

Unirea Shopping Center: Inima Comercială a Bucureștiului

Situat în centrul vibrant al Bucureștiului, Unirea Shopping Center nu este doar un simplu centru comercial, ci o emblemă a orașului, fiind unul dintre...

26 de avioane de război și 5 nave chineze, detectate în jurul Taiwanului

Ministerul Apărării din Taiwan a anunţat vineri că a detectat 26 de avioane şi cinci nave chineze în jurul insulei în ultimele 24 de...

Lionel Messi, de neoprit la 36 de ani! A fost desemnat jucătorul lunii în America

Argentinianul Lionel Messi, care în acest moment evoluează la formația Inter Miami, a fost votat cel mai bun jucător al lunii aprilie în liga...
Ultima oră
Pe aceeași temă