10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportMinistrul Justiţiei o critică pe șefa DNA. Tudorel Toader sugerează că...

Ministrul Justiţiei o critică pe șefa DNA. Tudorel Toader sugerează că Laurei Codruța Kovesi îi lipsește loialitatea constituţională

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a scris, luni dimineaţă, pe pagina sa de Facebook, un mesaj care pare o aluzie la atitudinea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, precum și a procurorului general, Augustin Lazăr.

Ministrul Toader a anunțat că "loialitatea constituţională exclude orice acţiune sau inacţiune de natură să afecteze activitatea unei comisii parlamentare". Cei doi magistrați au refuzat în repetate rânduri să se prezinte la comisia parlamentară de anchetă a alegerilor din 2009.

Aceasta a înaintat, vineri, Consiliului Superior al Magistraturii o cerere de respingere a solicitărilor Parchetului General cu privire la documentele solicitate de comisie şi pe care procurorul general Augustin Lazăr a refuzat să le transmită.

Preşedintele comisiei, deputatul PSD Oana Florea, a reamintit că, în data de 11.07.2017, comisia a solicitat o copie după dosarul nr. 213/P/2017 clasat în data de 20.06.2017 (Sufrageria lui Oprea-n.r.), iar procurorul general Augustin Lazăr a refuzat solicitarea comisiei şi a emis două postări pe Facebook şi un comunicat al PICCJ potrivit căruia a solicitat CSM: să-şi exercite rolul de garant al independenţei justiţiei, să sesizeze CCR cu un conflict juridic de natură constituţională între autoritatea legiuitoare şi autoritatea judecătorească şi să îi fie clarificat „dacă poate fi trimis comisiei parlamentare, în copie, un dosar în care s-a dispus o soluţie de clasare ce vizează infracţiuni pentru care nu s-a împlinit termenul de prescripţie a răspunderii penale”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă