13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportTranselectrica a anunțat o criză energetică iminentă

Transelectrica a anunțat o criză energetică iminentă

Compania Tranelectrica a anunțat în cadrul ședinței de Guvern că urmează o situaţie de criză iminentă în funcționarea Sistemului Energetic Naţional. Prognozele meteorologice și scăderea rezervelor de apă s-ar afla printre motivele aceste crize așteptate.

Transelectrica a anunțat o criză energetică iminentă. Potrivit reprezentanților ministerului Energiei, criza este așteptată în perioada 17-20 ianuarie.

Ea survine în urma deficitului de energie electrică. Motivele pentru care această criză ar apărea ar fi debitul mic al apelor, scăderea rezervelor de apă din lacuri și prognozele meteo.

Dar potrivit acelorași reprezentanți, criza nu va afecta consumatorii casnici, ci numai pe cei industriali, mari consumatori de energie și gaze. Guvernul a elaborat un act normativ prin care exporturile de electricitate pot fi anulate, iar consumul intern de energie electrică poate fi restricţionat.

Astfel, ministerele Energie și Economie au elaborat Hotărârea de Guvern privind adoptarea unor măsuri de siguranță pe piața de energie electrică. Aceasta a fost aprobată în cadrul ședinței cabinetului.

Cele mai citite

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă