9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportTraian Băsescu, despre sesizarea depusă de UDMR la CNCD: Să încep să...

Traian Băsescu, despre sesizarea depusă de UDMR la CNCD: Să încep să plâng sau ce să fac?

Fostul președinte al României, Traian Băsescă, a declarat, miercuri, despre sesizarea depusă de UDMR la CNCD împotriva sa, că postarea sa de pe Facebook, care a reprezentat şi motivul sesizării, este ”foarte în acord cu istoria”, potrivit Mediafax.

”Şi eu trebuie să încep să plâng sau ce să fac? Postarea mea de ieri este una care e foarte în acord cu istoria şi mă bucur că la o oră de la postare, tot parlamentul era în alertă”, a spus Traian Băsescu, în momentul în care a fost solicitat să comenteze faptul că UDMR a sesizat CNCD în privinţa declaraţiilor sale.

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor a precizat, marţi, referindu-se la declaraţiile fostului şef al statului, Traian Băsescu, că acesta este un „om iresponsabil”, că a "cerşit" de două ori voturile maghiarilor şi ale secuilor şi că a "distrus" timp de 10 ani România.

Împotriva președintelui PMP, Traian Băsescu, s-au depus, de-a lungul timpului, mai multe plângeri la CNCD împotriva declarațiilor sale, dintre care amintim incidentul cu tânăra jurnalistă, reporter la postul de televiziune Antena (care îl filma pe preşedinte în timp ce îşi făcea cumpărăturile la un hypermarket), la care s-a referit, într-o convorbire privată devenită publică, folosind cuvintele "păsărică" şi "ţigancă împuţită". Băsescu şi-a cerut public scuze pentru incident, însă a fost sancţionat cu avertisment de CNCD. Şeful statului a contestat în instanţă sancţiunea şi a avut câştig de cauză.

De asemenea, CNCD l-a sancționat pe Băsescu pentru remarcile acestuia referitoare la romii din România care cerşesc la Helsinki şi persoanele cu dizabilităţi.

"Hai să fim cinstiţi, avem o mare problemă de imagine. Mergeţi la Paris, la Oslo, la Londra, la Milano, minoritatea rromă este prezentă în orice colţ, în faţa oricărui muzeu, şi nu ca să intre la muzeu. Deci o recunoaştem, o dublă responsabilitate a statului şi a minorităţii, dacă nu suntem dispuşi să o recunoaştem vă asigur că toate programele guvernamentale şi europene sunt sortite eşecului", spunea Băsescu în februarie 2010, referindu-se la numeroasele plângeri primite de la cancelariile străine care semnalau extinderea acestei probleme. 

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă