30 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSportRaportul TVR, RESPINS. Stelian Tănase a fost demis. Irina Radu, șefă interimară...

Raportul TVR, RESPINS. Stelian Tănase a fost demis. Irina Radu, șefă interimară a TVR

UPDATE 13:18: Plenul Parlamentului a votat numirea Irinei Radu ca preşedinte interimar al TVR, cu 231 voturi “pentru” şi doar 3 voturi “împotrivă”, în condiţiile în care PNL nu a participat la vot.

Astfel, Irina Radu este nouă șefă a TVR. 

——

UPDATE  11:58  Irina Radu, director de programe, a fost votată de Comisiile de Cultură ale Parlamentului pentru a prelua funcția de director al TVR

UPDATE  11:20  Irina Radu, director de programe, este audiată de Comisiile de Cultură ale Parlamentului pentru a prelua funcția de director al TVR.

Citește și: Irina Radu, director de programe, audiată pentru a prelua șefia TVR

——–

UPDATE: Stelian Tănase a fost demis din funcția de director al TVR, după ce raportul de activitate al televiziunii publice a fost respins de plenul Parlamentului. 

Raportul de activitate al TVR pe 2014 a fost respins cu 115 voturi pentru şi 220 de voturi împotrivă. 

Potrivit legii, Consiliul de Administraţie şi preşedintele director general al TVR Stelian Tănase se consideră demişi.

Comisiile de cultură ale Parlamentului se vor reuni, miercuri, pentru a audia şi decide un preşedinte director al TVR interimar în locul lui Stelian Tănase. Convocarea comisiilor a fost decisă cu 222 voturi “pentru”, 92 abţineri şi 5 “împotrivă”.

———

Parlamentarii se reunesc miercuri în ședință comună pentru a discuta Raportul de activitate al TVR şi pentru citirea moţiunii de cenzură a PNL împotriva Cabinetului Ponta. După citirea moțiunii de cenzură, parlamentarii vor dezbate și vor vota raportul de activitate al TVR pe anul 2014, care a fost respins de Comisiile pentru cultură, conducerea TVR putând fi astfel demisă odată cu acest vot.

Prezent în plenul celor două Camere, Tănase a declarat că “situaţia televiziunii nu mai este la îndemâna managerilor televiziunii. Situaţia este atât de gravă, lucru pe care în mai multe rapoarte către Guvern şi Parlament am făcut vorbire, încât nu se poate rezolva printr-un şir măsuri, nu există o singură măsură care să salveze televiziune, pe care trebuie un Guvern să şi le asume“.

Preşedintele director general al TVR a mai spus că de-a lungul timpului au fost luate măsuri care au afectat situaţia financiară a televiziuni.
Am venit la Televiziunea română moştenind o datorie de aproape 180 de milioane de euro. Mi s-a promis atunci un sprijin, existând o majoritate de 70% (în Parlament – n.r.). Dacă ne uităm la spiritul raportului rezultă că nu ne-am preocupat şi datoriile au crescut. Au crescut în lipsa unui cadru legislativ şi a unor hotărâri absolut necesare pe care Guvernul ar fi trebuie să le ia. Din păcate, nu le-a luat“, a spus Stelian Tănase, citat de Mediafax.

În cazul în care conducerea TVR – Consiliul de Administraţie, inclusiv preşedintele-director general Stelian Tănase – va fi demisă, Comitetul liderilor din Parlament va trebui să propună un nou CA, care să fie supus votului senatorilor şi deputaţilor.

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Remize albe la EURO 2024: Anglia-Slovenia 0-0 și Danemarca-Serbia 0-0. Se știu primele două meciuri din optimi

Marți s-a încheiat și cea de-a patra grupă de la EURO 2024, după meciurile Anglia - Slovenia, scor 0-0, respectiv Danemarca - Serbia, scor...

A fost ales noul secretar general al NATO

Cele 32 de state membre ale NATO l-au numit astăzi pe prim-ministrul interimar olandez Mark Rutte în postul de secretar general al Alianţei, pentru...

Indiferent când e primul tur și când e al doilea tur al prezidențialelor, Ciucă tot a ieșit cu turul rupt

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Partidului Național Liberal (PNL), generalul Nicolae Ionel Ciucă, nu s-a săturat să piardă cu 0 – 2 în fața președintelui...
Ultima oră
Pe aceeași temă